چکاپهای حین ارتودنسی | چند وقت یکبار یه چکاپ نیاز است؟
آیا در حین درمان ارتودنسی چکاپ دندانها نیز انجام میشود؟ اهمیت چکاپ های دوره ای ارتودنسی دندان پیست؟ در چه بازه های زمانی این چکاپها انجام می شوند؟ چه نکاتی در این موارد باید در نظر گرفته شوند؟ در این مقاله با پازل کلینیک همراه باشید.
چکیده مطلب
اگر شما هم شروع به درمان ارتودنسی کرده باشید، حتما متوجه شدید که باید هر چند وقت یک بار به کلینیک ارتودنسی مراجعه داشته باشید. به نظر شما چه اهمیتی در این مراجعات و چکاپ دندان های شما در این درمان وجود دارد؟
چند وقت یک بار برای این چکاپ ها باید به کلینیک مراجعه کنید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با نکات مهم دیگری نیز در حین چکاپ ارتودنسی نیز آشنا شوید.
آیا در ارتودنسی نیز دندان ها چکاپ می شوند؟
انجام چکاپ های منظم دندانپزشکی نقش بسیار مهمی در سلامت دهان و دندان دارند و به منظور تشخیص و درمان بیماری های دهان و دندان و در برخی موارد با هدف پیشگیری از عوارض مشکلات به وجود آمده و بدتر شدن آن ها، انجام می شود. این چکاپ ها در حین درمان ارتودنسی نیز صورت می گیرند، اما علاوه بر موارد ذکر شده، هدف از انجام آن ها تنظیم بریس های نصب شده جهت ایجاد فشار های لازم به دندان ها برای کمک به جابجایی آن ها در جهت صحیح می باشد. این چکاپ ها در افرادی که تحت درمان ارتودنسی می باشند، بیشتر است و تعداد مراجعات و فواصل زمانی آن ها توسط متخصص ارتودنسی تعیین می شود.
اهمیت انجام چکاپ های ارتودنسی
انجام چکاپ های حین ارتودنسی از اهمیت بالایی در این درمان برخوردار است، زیرا در نتیجه آن تاثیر گذار می باشد و در صورتی که به آن دقت نشود، عوارضی را به همراه خواهد داشت. در ادامه به توضیح اهمیت این چکاپ ها می پردازیم:
-
تنظیم فشار وارد بر دندان ها
با انجام این چکاپ ها ارتودنتیست میزان جابجایی دندان ها را بررسی خواهد کرد و در صورت نیاز، کش ها و سیم ها را تنظیم کرده و یا از ابزارهای اضافی برای رسیدن به نتیجه مطلوب استفاده خواهد کرد.
-
تاثیر بر طول دوره درمان
در صورتی که چکاپ ها به صورت منظم و مطابق با تاریخ های تعیین شده توسط ارتودنتیست انجام نشوند، می توانند در طول دوره درمان تاثیر بگذارند و آن را طولانی تر نمایند.
-
بررسی سلامت دهان و دندان
در این چکاپ ها وضعیت دهان از لحاظ تجمع جرم بر دندان ها و یا عفونت لثه بررسی می شود و در صورت بروز هرگونه مشکلی، باید فورا نسبت به درمان آن اقدام کرد.
-
درمان مشکلات به وجود آمده
به طور معمول پیش از شروع درمان ارتودنسی، در صورتی که مشکلات دندان و لثه وجود داشته باشد، ارتودنتیست ابتدا آن ها را برطرف کرده و سپس بریس ها را نصب می کند. اما گاهی ممکن است در حین درمان نیز این مشکلات به وجود آیند که در این صورت با انجام چکاپ های به موقع حین ارتودنسی، ارتودنتیست اقدام به برداشتن جرم ها و پوسیدگی های دندان ها و همچنین درمان مشکلات لثه که در طول این درمان به وجود آمده اند، می نماید.
بازه زمانی چکاپ های ارتودنسی
متخصص ارتودنسی پس از نصب بریس ها، تعداد جلساتی که بیمار برای بررسی روند درمان، باید به کلینیک مراجعه نماید را به او اطلاع می دهد. تعداد این جلسات با توجه به طول دوره درمان که می تواند از 6 ماه تا 3 سال طول بکشد، مشخص می گردد. فواصل زمانی این مراجعات نیز بین 2 تا 6 هفته متغیر می باشند. به طور کلی این چکاپ ها با توجه به نیاز بیمار و میزان جابجایی هایی که دندان ها انجام داده اند، تعیین می شوند.
نکات مهم حین انجام چکاپ های ارتودنسی
حین انجام درمان ارتودنسی باید به موارد زیر توجه کنید و در صورت بروز، آن ها را با ارتودنتیست خود در میان بگذارید:
-
دچار شدن به برخی بیماری ها
هرگونه مشکل مربوط به سلامتی که در طول این درمان به آن دچار شده اید را با متخصص ارتودنسی خود در میان بگذارید. این مشکلات می توانند شامل ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و یا مشکلات تیروئید باشند.
-
درد شدید
بروز درد هنگام انجام این درمان طبیعی می باشد، اما در صورتی که درد های شدیدی را تجربه می کنید، آن را به ارتودنتیست اطلاع دهید.
-
خونریزی لثه
در صورتی که در طول این دروه، دچار اختلالاتی مانند خونریزی لثه شدید، توصیه می شود که آن را به اطلاع ارتودنتیست خود برسانید، زیرا می تواند نشان دهنده وجود بیماری های لثه باشد.
سوالات متداول
-
آیا برای برطرف کردن کردن مشکلات دندانی حین ارتودنسی، باید بریس ها را از روی دندان ها برداشت؟
خیر. در صورتی که این مشکلات خفیف باشند، با وجود بریس ها نیز قابل درمان خواهند بود. اما اگر بیمار به مشکلات دهانی شدیدی دچار شود، با توجه به شدت و نوع بیماری، ممکن است بریس ها از روی دندان ها برداشته شوند و پس از انجام درمان مجددا بر روی دندان ها نصب گردند.