6 پیامد به تعویق انداختن درمان ارتودنسی
اگر ارتودنسی در زمان مناسب و درست خود انجام نشود، با چه پیامد هایی رو به رو خواهید شد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را به دست آورید.
چکیده مطلب
آیا شما هم به درمان ارتودنسی نیاز دارید؟ در رابطه با زمان طلایی ارتودنسی چیزی شنیده اید؟ آیا این درمان باید حتما در سنین کودکی انجام شود؟ به نظرتان اگر در زمان مناسب انجام نشود و به تعویق انداخته شود، چه پیامد هایی برایتان به همراه خواهد داشت؟
همراهان همیشگی پازل کلینیک با ما همراه باشید تا پیامد های به تعویق انداختن ارتودنسی دندان را بشناسید.
زمان طلایی برای شروع درمان چه سنی است؟
توصیه شده است تا والدین فرزندان خود را در سنین 7 سالگی برای معاینه ارتودنسی ببرند. در این زمان دکتر احمدرضا حسینی با بررسی و تشخیص دقیق بیان می کنند که چه زمانی بهترین موقعیت برای درمان است. با این حال معمولا زمان طلایی ارتودنسی محدوده سنی 10 الی 12 سالگی می باشد.
اهمیت انجام ارتودنسی در زمان طلایی
اگر شما به مشکلات قلبی و عروقی و یا هر مشکل دیگری در بدن خود دچار شده باشید، قطعا برای حفظ سلامتی در اسرع وقت تحت درمان قرار می گیرید. درمان های دندانپزشکی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و مانند تمام مشکلات دیگر باید در زمان مناسب برای درمان و رفع آن ها اقدام شود. بهترین و موثرترین روش درمانی برای بسیاری از ناهنجاری های دهان و دندانی، ارتودنسی بوده که انجام آن در زمان طلایی موجب می شود تا شرایط بسیار مساعدتری برای بیمار و همچنین متخصص ارتودنسی رقم بخورد.
باید بدانید که دستگاه های ارتودنسی تنها مناسب کودکان نمی باشند و در هر سنی با داشتن سلامت لثه، افراد می توانند از این روش درمانی موثر بهترین نتایج را به دست بیاورند.
نکته مهم این است که در صورت وجود مشکلات فکی، درمان باید در سنین پایین تر و قبل از دوران بلوغ انجام شود، زیرا در غیر این صورت با افزایش سن و اتمام رشد استخوان فک، دستگاه های ارتودنسی دیگر به تنهایی و بدون کمک جراحی فک نمی توانند موقعیت فکین را به سمت جایگاه درست هدایت کنند.
بنابراین می توانیم بیان کنیم که افراد بزرگسالی که با عدم داشتن مشکلات فکی و همچنین با داشتن لثه هایی سالم، قصد صاف و مرتب کردن دندان های خود را دارند، می توانند از این شیوه استفاده کنند.
پیامد های از دست دادن زمان طلایی برای ارتودنسی
اگر درمان ارتودنسی در زمان مناسب خود انجام نگیرد، احتمال دارد تا با پیامد های زیر مواجه شوید:
-
افزایش مدت زمان درمان
با عدم درمان ارتودنسی در زمان مناسب، مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان پیشرفت کرده و پیچیده تر می شوند که به دنبال آن درمان نیز دشوارتر خواهد شد. با سخت تر و پیچیده تر شدن شرایط درمانی، به مدت زمان بیشتری برای درمان نیاز است تا دندان ها و فکین در وضعیت ایده الی قرار بگیرند. افزایش طول درمان می تواند کلافه کننده و خسته کننده باشد، به همین دلیل در زمان مناسب به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید تا طول درمان خوب و متعادلی را سپری نمایید.
-
تحت تاثیر قرار گرفتن موقعیت دیگر دندان ها
به تاخیر انداختن درمان موجب می شود تا دندان های اطراف به دلیل نداشتن فضا و موقعیت درست به طور نامنظم رشد کرده و شلوغی و ناهماهنگی دندان ها بیشتر شود.
-
افزایش پوسیدگی های دندانی و بیماری های لثه
سهل انگاری در انجام به موقع درمان، در تمام نواحی دهان و دندان می تواند با بروز عوارض و خطرات جبران ناپذیری همراه باشد. دهان شرایط بسیار مساعدی برای رشد و فعالیت باکتری ها وانواع میکروب ها می باشد. حال تصور کنید که دندان ها شلوغ و یا کج و ناهماهنگ چقدر این شرایط را مساعدتر می کنند. در نتیجه فرد به راحتی دچار بیماری های لثه و دندانی شده که برای رفع و درمان آن ها باید علاوه بر کمک گرفتن از درمان های مکرر، هزینه های بیشتری را نیز پرداخت کند. همچنین این احتمال وجود دارد تا در برخی از موارد با از دست دادن دندان رو به رو شود. بنابراین برای اینکه از این مشکلات جلوگیری کنید، نباید این درمان را به عقب بیاندازید.
-
افزایش برخی از بیماری های بدن
شاید برایتان جالب باشد تا بدانید که ارتودنسی می تواند تاثیرات به سزایی در جلوگیری از بروز برخی دیگر از بیماری های بدن نیز داشته باشد. عدم درمان ارتودنسی در زمان مناسب می تواند مشکلات زیر را نیز به همراه داشته باشد:
- جویدن و بلع غذا با اختلالاتی رو به رو می شود که به دنبال آن سیستم گوارشی دچار مشکل می شود.
- ناهماهنگی دندان ها با درد فک می تواند گسترش یافته و فرد را با سردرد های مکرری مواجه کند.
- وضعیت نادرست دندان ها با احتمال خونریزی از لثه ها می تواند ناراحتی های قلبی را به دنبال داشته باشد. به طور کلی مشکلات لثه ای می توانند برای قلب مضر باشند و احتمال سکته مغزی را افزایش دهند.
-
نیاز به جراحی و درمان های سخت تر
پیش تر برای شما شرح دادیم که افراد دارای ناهنجاری های فکی به هیچ عنوان نباید زمان طلایی ارتودنسی را از دست بدهند. زیرا در سنین بالا یا وجود این مشکلات، دستگاه های ارتودنسی به تنهایی توانایی حرکت دادن و جا به جایی استخوان های فک را نداشته و باید جراحی فک صورت بگیرد. جراحی فک دشوارتر، پر هزینه تر و دارای دوره نقاهت سخت تری نیز خواهد بود.
-
آسیب به آینده با کاهش اعتماد به نفس
میزان اعتماد به نفس از موارد بسیار مهمی است که می تواند تمام فعالیت های روزانه افراد را تحت تاثیر قرار دهد. زیبایی و یک لبخند متناسب با چهره نقش مهمی در این اعتماد به نفس دارد. وجود دندان ها و فکینی ناهماهنگ می تواند فرد را با مشکلات گفتاری رو به رو کرده و نقش بسیار مهمی در نازیبا نشان دادن چهره داشته باشد. با ادامه پیدا کردن این وضعیت و عدم درمان، فرد با کاهش اعتماد به نفس مواجه شده و نمی تواند ارتباط موثری در جامعه پیدا کند.
نقش متخصص ارتودنسی در کاهش عوارض حاصل از به تعویق افتادن درمان ارتودنسی
همانطور که در مقاله برای شما بیان کردیم، عدم درمان ارتودنسی به مرور مشکلات بسیاری به دنبال خواهد داشت. با این حال اگر بنا به هر دلیلی در زمان طلایی و مناسب به کلینیک ارتودنسی مراجعه نکنید و مدت زمانی را از دست داده باشید، با این حال بهترین متخصص ارتودنسی می تواند بهترین و موثرترین شرایط را در هر زمانی به شما ارائه دهد تا دیگر عوارض به تعویق افتادن این درمان کاهش پیدا کنند. در اکثر موارد ایشان با کمک جراح متخصص فک و صورت، نتیجه موثر درمانی را برایتان به ارمغان می آورند.
سوالات متداول
-
کدام نوع ناهنجاری به درمان سریع تری نیاز دارد؟
جلو بودن فک بالا و انحراف فک پایین، از ناهنجاری هایی هستند که باید در سریع ترین زمان درمان شوند.
-
اگر فک پایین تا میزان بسیار کمی جلوتر باشد، آیا می توان کمی برای درمان صبر کرد؟
خیر، تاخیر در این درمان می تواند موجب نیاز به جراحی فک شود.
-
آیا امکان دارد که متخصص ارتودنسی درمان را به تعویق بیاندازد؟
بله، متخصص ارتودنسی با در نظر گرفتن تمامی شرایط بیمار و نوع و شدن ناهنجاری، بیان می کند که چه درمان در چه زمانی باید آغاز شود. ممکن است این تشخیص در سن 7 تا 9 سالگی بوده و یا در سنین 11 تا 12 سالگی و بعد از افتادن آخرین دندان شیری باشد.