نقش ارتودنسی در پیشگیری از جراحی فک چیست؟
ارتودنسی دندان چه نقشی در پیشگیری از جراحی فک دارد؟ برای پاسخ این سوال به این مقاله مراجعه نمایید.
چکیده مطلب
برای اینکه نقش ارتودنسی در پیشگیری از جراحی فک را درک کنید، باید بدانید که درمان ارتودنسی در زمان مناسب خود چه اهمیتی دارد. به نظر شما چگونه متوجه نیاز خود به ارتودنسی می شوید؟ چه زمانی باید برای معاینه به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرد؟
با در نظر گرفتن این موارد است که می توانید نقش ارتودنسی در پیشگیری از جراحی فک را درک کنید.
در این مقاله کوتاه با همراه باشید تا نکات بسیار مهمی را فرا بگیرید.
اهمیت درمان ارتودنسی دندان
وجود دندان های نامرتب و کج، علاوه بر اینکه موجب کاهش زیبایی لبخند و به دنبال آن سبب کمتر شدن اعتماد به نفس می گردد، خطرات جدی تری را برای سلامتی دهان و دندان به همراه دارد. اگر شما هم دارای این شرایط هستید، تنها نیستید، افراد بسیاری نیستند که دندان های کاملا میزان و هماهنگی داشته باشند. روش ارتودنسی که در علم دندانپزشکی بسیار تخصصی و حرفه ای است، می تواند با هماهنگی دندان ها و فکین، لبخندی زیبا ایجاد کرده و موجب حفظ سلامتی دهان و دندان گردد. حال اینکه تاثیر ارتودنسی بر جلوگیری از نیاز به جراحی فک چیست را در ادامه مورد بررسی قرار می دهیم.
چگونه متوجه نیاز خود به درمان ارتودنسی شویم؟
در ابتدا بسیار اهمیت دارد که فرزند خود را در سنین 7 سالگی برای معاینه ارتودنسی ببرید. دکتر احمدرضا حسینی با ارزیابی های دقیق، شرایط دهان و دندان کودکان را شرح داده و اگر نیاز به درمان ارتودنسی باشد، زمان مناسب آن را تعیین خواهند کرد. موارد زیر بیانگر نیاز شما به درمان ارتودنسی می باشند:
- نامرتبی و کجی دندان ها
- ناهماهنگی و عدم تقارن فکین
- وجود دندان اضافه در دهان
- داشتن فاصله بین دندان ها
- جلوتر و یا عقب تر بودن بیش از حد یک فک نسبت به دیگری
تاثیر ارتودنسی در پیشگیری از جراحی فک
تا به حال شنیده اید که گفته شده است که ارتودنسی در سنین پایین بهتر است؟ به نظر شما آیا این حرف درست است؟ اگر جواب مثبت است، چرا؟ پاسخ این سوالات در تاثیر و نقش ارتودنسی در پیشگیری از جراحی فک می باشد. پس ادامه متن را مطالعه نمایید.
تا قبل از اینکه رشد استخوان فک به اتمام برسد، دستگاه های ارتودنسی به خوبی قادر به جا به جایی و اصلاح موقعیت فکین و دندان ها می باشند. زمانی که سن افزایش پیدا می کند و رشد استخوان فک به اتمام می رسد، جا به جا شدن موقعیت فکین با کمک ابزار ها و دستگاه های ارتودنسی به تنهایی ممکن نیست. در این شرایط باید جراحی فک در کنار ارتودنسی انجام شود. چه اتقافی می افتد؟
-
پیچیده تر شدن درمان
درمان دشوارتر و پیچیده تر خواهد شد. جراحی فک تحت بیهوشی در بیمارستان یا مرکز جراحی انجام شده و شرایط درمانی سخت تری دارد.
-
دوره نقاهت طولانی تر
بعد از جراحی فک بیمار با دوره نقاهت سخت تری و طولانی تری رو به رو خواهد بود.
-
افزایش هزینه درمان
مشخص است که عمل جراحی فک هزینه ای بالاتر از درمان ارتودنسی خواهد داشت.
آیا اگر ارتودنسی در سنین پایین صورت نگیرد، حتما باید جراحی فک انجام شود؟
پاسخ این سوال با توجه به شرایط و وضعیت دهان و دندان بیمار و نیاز درمانی او تعیین می گردد. به طور باید گفت که ارتودنسی برای تمام سنین کاربرد داشته و در صورت های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر فرد بزرگسالی تنها برای صاف و مرتب کردن دندان های خود بدون داشتن هیچگونه ناهنجاری فکی، قصد درمان را داشته باشد، روش های ارتودنسی به خصوص ارتودنسی ثابت به خوبی می توانند نتیجه موثر و دلپسندی را ایجاد کنند. اما اگر مشکلات فکی تا بعد از اتمام رشد استخوان فک همراه بیمار باقی بمانند، دیگر دستگاه ارتودنسی تنهایی نمی تواند نقشی در درمان داشته باشد. پس در این صورت است که نیاز به جراحی فک مطرح می شود.
مزیت های انواع درمان های ارتودنسی چیست؟
به طور کلی درمان های ارتودنسی در دو گروه درمان و اصلاح دندان ها و درمان و اصلاح موقعیت و ناهنجاری های فکی می باشند. در هر دوی این گروه ها متخصص ارتودنسی از روش ها و دستگاه های بسیار تخصصی استفاده می کند. مراجعه بیمار در زمان مناسب و همچنین همکاری صحیح با ارتودنتیست، موجب درمانی راحتتر و با هزینه ای مناسب می شود.