آیا می توان دندان های کامپوزیت شده را ارتودنسی کرد؟
اگر شما هم بعد از کامپوزیت کردن دندان های خود متوجه نیاز به درمان ارتودنسی شده اید و یا اگر قصد دارید تا در ابتدا کامپوزیت و سپس ارتودنسی را انجام دهید، در این مقاله با ما همراه باشید.
چکیده مطلب
امروزه افراد بسیاری طرفدار انواع روش های زیبایی و ترمیمی دندان می باشند. آیا شما نیز همانند این افراد می باشید؟
در برخی از موارد این افراد به دندانپزشکانی مراجعه کرده اند که تخصص و مهارت کافی در درمان را نداشته اند. شاید آن زمانی که کامپوزیت روی دندان ها قرار گرفت، نتیجه زیبایی مد نظر بیمار به دست آمده باشد، اما به دلیل ارزیابی و بررسی نادرست دندانپزشک قبل از درمان، نیاز به ارتودنسی قبل از کامپوزیت برای بیمار مطرح نشده است. به همین دلیل بعد از مدتی بیمار متوجه می شود که نیاز به درمان ارتودنسی دندان دارد. پس سوالی که پیش می آید این است که آیا امکان ارتودنسی کردن دندان های کامپوزیت شده وجود دارد و یا خیر؟
در ادامه مقاله این سوال را مورد بررسی قرار می دهیم، پس با ما همراه باشید تا پاسخ آن را به دست آورید.
ارتودنسی روی دندان کامپوزیت شده
کامپوزیت دندان لایه ای بسیار نازک بوده که با مهارت بالایی روی سطح دندان ها نصب می شود تا برخی از مشکلات ظاهری دندان ها از جمله لب پر شدگی، شکستگی، فاصله دار بودن دندان ها و … را اصلاح نماید. اگر برای این کار یک متخصص ترمیمی و زیبایی خوب را انتخاب کرده باشید، در صورت نیاز به ارتودنسی، ایشان شما را در ابتدا به بهترین متخصص ارتودنسی ارجاع می دهند. به طور کلی ارتودنسی روی دندان کامپوزیت شده ممکن است، اما چسب روی دندان ها و در نهایت برداشتن آن ها می تواند لکه هایی را روی دندان هایتان ایجاد کند. در این صورت چه اقدامی باید انجام داد؟ پاسخ این سوال را نیز در ادامه شرح می دهیم.
بهترین روش ارتودنسی برای دندان کامپوزیت شده
معمولا تشخیص ارتودنتیست این است که بریس های ثابت برای دندان های کامپوزیت شده مورد استفاده قرار نگیرند. بهترین و ایده آل ترین گزینه برای این افراد، استفاده از ارتودنسی متحرک و روش اینویزیلاین می باشد. البته در برخی از مواقع این نوع ارتودنسی نمی تواند اثر درمانی موثری داشته باشد و ناچار به انتخاب روش های ارتودنسی ثابت خواهید بود. استفاده از آن ها نیز امکان پذیر است، اما به رسیدگی و دقت بسیار بیشتری نیاز دارد.
آیا با روش اینویزیلاین آشنایی دارید؟ در این روش، قالبی از دندان های بیمار تهیه و پلاک های شفاف اختصاصی برای هر مرحله درمانی او در لابراتور و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته ساخته می شود. بیمار باید حدود هر 2 و یا 3 هفته یک بار برای چکاپ و بررسی دندان ها و دریافت پلاک دندانی مرحله بعد به کلینیک ارتودنسی مراجعه داشته باشد. مطالعه مقاله مربوط به این روش می تواند کمک بیشتری برای شناخت آن برایتان داشته باشد.
پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید
آیا احتمال آسیب رساندن بریس های ارتودنسی به دندان کامپوزیت شده وجود دارد؟
اگر کامپوزیت به طور بسیار سالم و محکم روی دندان هایتان نصب شده باشد، درمان ارتودنسی هیچگونه آسیبی به آن ها وارد نمی کند. بهتر است تا درمان خود را به دست یک متخصص ارتودنسی خوب بسپارید تا ایشان با دقت و تجربه بالای خود درمان را به بهترین نحو به اتمام برسانند. حتی در انتهای درمان برای برداشتن بریس ها این کار با دقتی صورت می گیرد که به زیبایی دندان ها آسیبی نرسد.
دکتر احمدرضا حسینی با در نظر گرفتن تمامی شرایط بیمار از جمله مسئله درمانی و سلامت و همچنین زیبایی لبخند، بهترین و موثرترین روش درمانی را به کار می گیرند.
لکه های ایجاد شده روی کامپوزیت بعد از ارتودنسی را چگونه از بین ببریم؟
زمانی که لکه هایی روی دندانتان ایجاد می شود، قطعا قصد دارید تا راهی برای سفید کردن آن ها پیدا کنید. باید در ابتدا این را بدانید که امکان بلیچینگ روی دندان کامپوزیت شده وجود ندارد، بنابراین در صورتی که بعد از برداشتن بریس ها مجبور به استفاده از راهی برای رففع آن ها بودید، بهتر است تا با مراجعه به متخصص ترمیمی و زیبایی خوب به ترمیم و پولیش کامپوزیت دندان خود بپردازید.
کلام آخر
در این مقاله در رابطه با کامپوزیت دندان مطالب مختصری را برایتان مطرح کردیم و بررسی کردیم که ارتودنسی دندان چه تاثیری روی دندان کامپوزیت شده دارد. اما اگر شما در دسته افرادی هستید که هنوز اقدامی برای انجام کامپوزیت نکرده اید، بهتر است تا در ابتدا مشکلات دندانی و فکی خود را مورد بررسی قرار دهید. برای اینکار با یک ارتودنتیست مشورت داشته باشید تا در صورت نیاز کامپوزیت را به بعد از درمان ارتودنسی موکول کنید.
در موارد بسیاری تداخلی بین درمان های مختلف دندانپزشکی پیش می آید، اما بهتر است تا شما با داشتن آگاهی کافی قبل از انجام هر کار زیبایی روی دندان های خود، وضعیت و سلامت آن ها بررسی کنید.