ارتودنسی و ردیف کردن دندانها با لیزر | هزینه ارتودنسی با لیزر
منظور از ارتودنسی با لیزر چیست و چه مزایا و کاربرد هایی دارد؟ آیا ارتودنسی با لیزر می تواند عوارضی به همراه داشته باشد؟ در این مقاله همراه با پازل کلینیک باشید تا اطلاعات بیشتری درباره ارتودنسی با لیزر کسب کنید.
چکیده مطلب
یکی از مواردی که کارایی بسیار فوق العاده ای را در درمان ارتودنسی از خود نشان داده است، لیزر می باشد که بسیاری از افراد اطلاعات چندانی را در این زمینه ندارند. ارتودنسی با کمک لیزر می تواند زمان و هزینه درمان را کاهش داده و علاوه بر آن سبب کاهش درد و ناراحتی بیمار در حین درمان گردد. اما این روش چگونه انجام می شود؟ آیا استفاده از آن عوارضی را به همراه دارد؟ مراقبتهای پس از انجام این روش چیست؟ و یکی از مهمترین مسائلی که ذهن شما را ممکن است درگیر کرده باشد، هزینه ارتودنسی با لیزر است. در این مقاله قصد داریم تا مطالب کاملی را در این زمینه برایتان به اشتراک بگذاریم، پس همراه با دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی باشید.
ارتودنسی با لیزر چیست؟
بهترین متخصص ارتودنسی با کمک لیزر دقت بیشتری را در روند درمانی به دست می آورد و بدین ترتیب احتمال هرگونه آسیب به لثه ها کاهش می یابد. امروزه لیزر یکی از روش های نوینی است که با داشتن فواید و مزایای بسیار در روند درمان ارتودنسی دندان کاربرد دارد. می توانید مطمئن باشید که استفاده از لیزر هیچگونه مشکلی را در حین درمان به وجود نمی آورد. در ادامه شما را با مزایای ارتودنسی با لیزر آشنا خواهیم کرد.
مزایای ارتودنسی با لیزر
در ارتودنسی با لیزر امکان بی حس کردن ناحیه مورد نظر با ژل بی حسی وجود دارد. این روش فواید و مزایای بسیاری به همراه خود دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:
- می تواند سبب کاهش درد و ناراحتی در حین درمان گردد.
- این روش می تواند التهاب و خونریزی در حین درمان را به میزان زیادی کاهش دهد.
- کمک گرفتن از لیزر در روند درمان سبب افزایش کارایی ارتودنسی می گردد.
- لیزر باعث افزایش دقت ارتودنتیست در روند درمان به خصوص زمانی که لازم به ایجاد برش می باشد، می گردد.
- سبب افزایش زمان بهبودی بافت مورد نظر می شود.
- همواره زیر ریشه دندان و بافت لثه باکتری هایی وجود دارند که لیزر می تواند آن ها را از بین ببرد.
- می تواند به تشخیص پوسیدگی دندان ها در مراحل اولیه درمان کمک کند.
- احتمال به وجود آمدن عفونت به وسیله لیزر بسیار کاهش می یابد.
- می تواند سبب روشن تر شدن بافت های تیره لثه گردد.
- با بسته شدن عروق لنفاوی، میزان التهاب در جراحی بسیار کاهش می یابد.
- سبب افزایش ایمنی در روند درمان ارتودنسی می شود.
- استفاده از لیزر در ارتودنسی می تواند به کاهش میزان استرس بیمار کمک کند.
- برای برداشتن بافت های سخت از فرز استفاده می شود که لیزر می تواند جایگزینی عالی برای آن باشد.
- می تواند به سفید تر شدن دندان ها کمک کند.
- استفاده از لیزر سلامت و بهداشت دهان و دندان را افزایش می دهد.
- می تواند مراجعات به کلینیک ارتودنسی را کاهش دهد.
هزینه ارتودنسی با لیزر
به طور کلی تمام افرادی که قصد انجام ارتودنسی با لیزر را دارند، به هزینه آن می اندیشند و هزینه درمان برایشان دغدغه ای محسوب می شود. متاسفانه به کار بردن لیرز در اکثر موارد درمانی تحت پوشش بیمه های درمانی قرار نمی گیرد و بیمار باید به صورت آزاد هزینه آن را پرداخت کند و به همین ترتیب می تواند هزینه ای بالاتر از سایر روش های ارتودنسی داشته باشد. نمی توان هزینه نهایی را به طور دقیق محاسبه کرد و این هزینه به مواردی از جمله میزان تخصص ارتودنتیست، موقعیت جغرافیایی کلینیک، سن بیمار و نوع و شدت ناهنجاری بستگی دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در ارتباط با هزینه این روش، با پازل کلینیک تماس گرفته و وقتی را برای مشاوه با دکتر احمدرضا حسینی خود ترتیب دهید تا راهنمایی های لازم را کسب کنید.
انواع لیزر در درمان ارتودنسی دندان
لیزر باید قدرتی داشته باشد که برای بافت های نرم و بافت های سخت سازگاری داشته باشد. فرآیند هایی مانند برداشتن فرنوم، نصب براکت ها روی دندان ها، بیرون کشیدن دندان نهفته، درمان زخم های دهان و غیره توسط لیزر در درمان ارتودنسی انجام می گیرد. به طور کلی هر کدام از این اقدامات به وسیله ی یکی از انواع لیزر صورت می گیرد که عبارتند از:
-
لیزر CO2
این نوع لیزر اولین لیزر گازی بوده که بسیار رایج می باشد. لیزر های CO2 دارای قدرتی بالا با موجی مداوم هستند.
-
لیزر دیود
این نوع لیزر ها یکی از منابع نوری هستند که بسیار کارآمد می باشند. این لیزر می تواند جرم و پوسیدگی دندان را تشخیص دهد، به سفید کردن دندان ها و رفع حساسیت های دندانی بپردازد و کاربرد های فراوان دیگری داشته باشد.
-
لیزر اربیوم
لیزر سخت یا لیزر اربیوم این امکان را فراهم می کند که جراحی های دندان و یا تراشیدن دندان ها بدون نیاز به بی حسی های موضعی صورت گیرد. همچنین در موارد دیگری مانند برداشت براکت ها، برداشتن کامپوزیت های قدیمی و درمان پوسیدگی های دندانی نیز می تواند نقش موثری داشته باشد.
عملکرد لیزر در ارتودنسی
برای به دست آوردن بهترین نتیجه درمانی، ارتودنتیست باید در ارتباط با طول موج، قدرت لیزر و زمان بندی آن اطلاعات و آگاهی دقیقی داشته باشد. استفاده از لیزر در حین درمان از خونریزی، درد و ناراحتی جلوگیری کرده و به همین دلیل مورد پسند افراد زیادی قرار گرفته است. ارتودنسی با لیزر کاملا بی خطر است، اما با این حال متخصص ارتودنسی برای اینکه از هرگونه آسیبی به بافت لثه جلوگیری کند، نهایت مهارت و دقت خود را به کار می گیرد. لیزر ها انواع متفاوتی دارند که برخی از آن ها برای بافت های نرم و برخی دیگر برای بافت های سخت کاربرد دارند. لیزر علاوه بر اینکه سرعت روند درمان را افزایش می دهد، دقت و کارایی را نیز افزایش می دهد. به طور کلی لیزر دارای کاربرد های فراوانی است که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم.
کاربرد های لیزر در ارتودنسی
ارتودنسی با لیزر دارای کاربرد های بسیاری می باشد که عبارتند از:
- برداشتن بافت اضافی لثه
در صورتی که سطح روی دندان های نهفته بافت های اضافی وجود داشته باشد، لیزر می تواند با کمترین آسیب و احتمال خونریزی، بافت های اضافی را از بین ببرد. بافت های اضافه می توانند مشکلاتی را برای نصب براکت ها ایجاد کنند که لیزر به رفع این مشکل می پردازد.
- درمان زخم های دهان
براکت ها می توانند سبب ساییدگی لثه ها شده و زخم هایی را در دهان به وجود بیاورند. این زخم ها در اکثر موارد طبیعی بوده که بعد از حدود 1 الی 2 هفته از بین می روند، اما لیزر می تواند به صورت فوری به درمان اینگونه زخم ها بپردازد.
- کاهش التهاب و تورم لثه
عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان در حین درمان می تواند موقعیت بسیار خوبی را برای تجمع باکتری ها و پلاک ها در پشت براکت های ارتودنسی ایجاد کند. تجمع این باکتری ها می تواند سلامت دهان و دندان را به خطر انداخته و مشکلات بسیاری را برای بیمار به وجود بیاورد. لیزر می تواند این تورم را از بین ببرد و شرایط بهتری را برای رعایت بهداشت دهان و دندان ایجاد کند.
- تسریع حرکت دندان ها
تابش نور لیزر باعث رها شدن بافت لثه می گردد که همین عامل سبب سریع تر حرکت کردن دندان ها می شود.
- به وجود آوردن هماهنگی های خطوط لثه
اگر خطوط لثه با هم هماهنگی صحیحی نداشته باشند، شاید بعد از برداشتن براکت ها برخی از دندان ها اندازه ای بلند تر داشته باشند. لیزر بافت لثه را تغییر شکل می دهد که بدین ترتیب اندازه یکسانی را برای دندان ها ایجاد می کند.
- جدا کردن فرنوم
در برخی از مواقع بزرگتر بودن بیش از حد فرنوم، باعث ایجاد فاصله بین دندان ها می شود. لیزر در ارتودنسی این امکان را به ارتودنتیست می دهد که بافت فرنوم را حرکت داده و مشکل فرنوم را رفع کند.
مراحل ارتودنسی با لیزر
ارتودنتیست با برداشت بافت لثه به کمک لیزر به اصلاح و تغییر بافت لثه می پردازد. در ادامه نصب براکت ها با لیزر بر روی دندان ها انجام شده و در حین درمان هر موردی که به لیزر نیاز داشته باشد، توسط متخصص انجام می گیرد. در انتهای درمان و در هنگام برداشت براکت های ارتودنسی نیز، این کار به کمک لیزر راحت تر صورت می گیرد.
لیزر بعد از درمان ارتودنسی
یکی دیگر از کاربرد هایی که لیزر می تواند به دنبال داشته باشد، بعد از درمان ارتودنسی است. زمانی که مرتب بودن دندان ها از جانب ارتودنتیست تایید شد، لیزر می تواند خطوط لثه را یکنواخت کند و طرح لبخندی زیبا را برای بیمار ایجاد کند.
عوارض ارتودنسی با لیزر
به طور کلی این روش کاملا ایمن بوده و هیچ خطر و عارضه ای را برای بیمار ایجاد نمی کند. در حین درمان ارتودنسی با لیزر، احتمال سوختگی برخی از بافت های دهان وجود دارد که هیچ جای نگرانی نبوده، زیرا پس از طی چند روز بر طرف می گردند. این حس مانند آفتاب سوختگی بوده که بعد از گذشت چند روز رفع می شود.
مراقبت های ارتودنسی با لیزر
به طور کلی اولین و مهمترین موردی که مد نظر قرار گرفته می شود، رعایت بهداشت دهان و دندان است. این نکته به قدری اهمیت دارد که همواره ارتودنتیست به آن توصیه می کند. با وجود اینکه لیزر روند رعایت بهداشت دهان و دندان را ساده تر می کند، اما نباید در بهداشت دهان و دندان کوتاهی کنید، زیرا امکان بروز مشکلات متعددی برایتان وجود دارد. بعد از کاربرد لیزر سعی کنید از مصرف غذا های تند و داغ اجتناب کنید و برای کاهش درد و تورم از آب نمک و دارو های مسکن کمک بگیرید.
پیشنهاد میکنیم برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، مقالات زیر را حتما بخوانید .
سوالات متداول
-
آیا ارتودنسی با لیزر درمانی ایمن می باشد؟
بله. به کار بردن لیزر در درمان ارتودنسی کاملا ایمن بوده و مزیت های فراوانی را در روند درمان به همراه دارد.
-
ارتودنسی با لیزر چگونه سبب تسریع در حرکت دندان ها می شود؟
می تواند بسیاری از موانعی که در روند درمان وجود دارد را از بین ببرد و با این کار به حرکت دندان ها سرعت ببخشد. مشکلاتی از جمله بزرگ بودن بیش از حد فرنوم، وجود زخم های دهانی، دندان نهفته و وجود بافت های اضافی لثه می توانند اختلالاتی را در روند درمان ایجاد کنند که لیزر با رفع این گونه مشکلات به تسهیل روند ارتودنسی دندان می پردازد.