جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سوالات متداول ارتودنسی

برای درمان ارتودنسی دندان، چه سنی مناسب است؟

سن مناسب ارتودنسی دندان در اولین معاینه مشخص می شود. به طور کلی اگر تنها دندان ها در وضعیت نامرتبی قرار داشته باشند، در هر سنی امکان انجام ارتودنسی دندان وجود دارد، اما این موضوع بستگی به سلامت دهان و دندان بیمار دارد و بهترین سن ان بین 10 تا 12 سالگی می باشد. درصورتی که تمایل دارید تا اطلاعات بیشتری درباره سن مناسب ارتودنسی دندان به دست آورید، مقاله سن مناسب ارتودنسی را مطالعه نمایید.

درمان ارتودنسی نزد دندانپزشک عمومی چه ایرادی دارد؟

ارتودنسی یک شاخه تخصصی از علم دندانپزشکی می باشد که متخصصین آن بعد از دریافت مدرک دندانپزشک عمومی دوره تخصصی ارتودنسی را پشت سر می گذارند. دندانپزشک عمومی می تواند به رفع و درمان بسیاری از مشکلات دهان و دندان بپردازد، اما تخصص کافی در زمینه اصلاح ناهنجاری و مال اکلوژن های مربوط به فک و دندان را ندارد. انجام درمان ارتودنسی تحت نظارت دندانپزشک عمومی می تواند عوارض بسیاری را در حین درمان و بعد از آن ایجاد کند. باید گفت در حال حاضر بسیاری از دندانپزشکانی که تخصص ارتودنسی را ندارند و در دوره های آموزشی آن شرکت نکرده اند، به صورت تجربی اقدام به ارتودنسی دندان کرده اند. اما شما باید آگاه باشید این کار می تواند عوارض بسیاری برای فک و دندان ها ایجاد کند. بنابراین توجه کافی به مدرک تخصصی ارتودنتیست مورد نظر خود داشته باشید.

از متخصص بودن دکتر ارتودنسی خود چگونه مطمئن شویم؟

شاید شما هم برای یافتن ارتودنتیست خوب برای خودتان و یا کودک خود سردرگم شده اید. باید توجه داشته باشید که منظور از واژه جراح-دندانپزشک در منار عباراتی مانند ارتودنسی و یا زیبایی، دندانپزشک عمومی می باشد. متخصص ارتودنسی تنها از واژه متخصص ارتودنسی روی تابلو، مهر و کارت ویزیت خود استفاده می کند. همچنین شما می توانید به لینک اعضا وبسایت انجمن ارتودنتیست های ایران مراجعه کنید و از تخصص دکتر خود مطمئن شوید. حتی می توانید شماره 021-88288358 را برای اطمینان بیشتر پیگیری کنید.بهتر است تا مقاله متخصص ارتودنسی را مطالعه کنید تا بیشتر با متخصص ارتودنسی دارای مهارت آشنا شوید.

آیا مرتب کردن دندانها بدون ارتودنسی امکان پذیر است؟

درمان ناهنجاری های دهان و دندان تنها با علم ارتودنسی دندان امکان پذیر است. ارتودنسی سریع، ارتودنسی کوتاه مدت، ارتودنسی در یک جلسه و غیره تنها تبلیغاتی کاذب می باشند. در این موارد حرکت دندانی اتفاق نمی افتد، بلکه با تراشیدن مینای دندان و یا پر کردن قسمت های تورفته دندان، نوعی روش ترمیمی زیبایی محسوب می شوند. در واقع روش های ترمیم زیبایی کامپوزیت، روکش و لمینت دندان برای زیبا ساختن دندان ها کاربرد دارند، اما نمی توانند دندان های طبیعی را به سمت موقعیت صحیح هدایت کنند. در برخی مواقع که میزان کج بودن دندان ها بسیار جزئي می باشد، استفاده از کامپوزیت دندان موثر است، اما به طور کلی برای مرتب مردن دندان ها باید با ارتودنتیست دارای مهارت مشورت شود.

اقدام برای درمان ارتودنسی دندان در چه سنی باید صورت گیرد؟

حرکت دادن استخوان ها به کمک دستگاه های ارتودنسی در سنین بلوغ، بسیار راحت تر از زمان های دیگر انجام می شود. در این سن استخوان های صورت در حال رشد هستند که به همین دلیل ارتودنتیست می تواند به کمک ابزار های ارتودنسی دندان، جهت درستی را برای استخوان های فک ایجاد کند. به طور کلی ارتودنسی دندان در تمام سنین کاربرد دارد و همه افراد می توانند از این درمان بی نظیر بهره مند شوند، اما تفاوتی که دارد این است که در سنین بزرگسالی، دستگاه های ارتودنسی قادر به اصلاح ناهنجاریی های فک نمی باشند، زیرا رشد استخوان های فک متوقف شده است. انجمن ارتودنسی آمریکا سن 7 سالگی را برای معاینه اولیه ارتودنسی بیان کرده است. احتمال دارد که شروع درمان ارتودنسی در این سن ضرورتی نداشته باشد، اما ارتودنتیست دارای مهارت با معاینه و بررسی های لازم زمان مناسب درمان را برای بیمار مطرح می کند. بنابراین هر چه زودتر و در سنین پایین تر برای معاینه و یا حتی درمان ارتودنسی اقدام شود، روند درمانی راحت تر، سریع تر و با هزینه ای کمتر انجام خواهد شد. مطالعه مقاله سن مناسب ارتودنسی می تواند کمک بزرگی برای دریافت پاسخ سوالاتتان باشد.

آیا رویش دندان های عقل باعث کج شدن دندانهای جلویی می گردد؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت که علل اصلی کج شدن دندان ها، دندان عقل نمی باشند، اما در برخی از بیماران به دلیل عدم وجود فضای کافی برای دندان ها، رشد دندان عقل می تواند دندان های مجاور را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل ارتودنتیست با توجه به بررسی دهان و دندان زمان مناسب کشیدن دندان عقل را بیان می کند که برخی اوقات این زمان در حین درمان ارتودنسی و یا قبل و حتی بعد از درمان می باشد. مطالعه مقاله کشیدن دندان عقل در ارتودنسی می تواند اطلاعات بیشتری را درباره دندان عقل در ارتودنسی در اختیار شما قرار دهد.

آیا استفاده از پستانک های ارتودنسی که جدیدا معروف شده اند، تاثیری در صاف باقی ماندن دندان های کودک دارد؟

می توان گفت که هیچگونه پایه علمی برای این نوع پستانک ها وجود ندارد و در واقع برای تبلیغات به کار برده می شود. به طور مکیدن انگشت دست، خوردن بیش از حد شیشه شیر و پستانک تا سن 4 سالگی به بعد می تواند تاثیراتی مخرب بر سلامت دهان و دندان کودک داشته باشد. اگر بعد از 4 سالگی کودک اینگونه رفتار ها را ترک نکرد، باید به کلینیک ارتودنسی مراجعه شود تا ارتودنتیست جهت ترک اینگونه عادات رفتاری غلط به کودک کمک کند و در صورت لزوم برنامه درمانی مناسب را پایه ریزی کند.

آیا کشیدن دندان برای ارتودنسی الزامی است؟

کشیدن دندان برای درمان ارتودنسی همیشه ضرورت نداشته و متخصص ارتودنسی به خوبی لزوم یا عدم لزوم کشیدن دندان را تشخیص می دهد. معمولا متخصص ارتودنسی سعی می کند تا در صورت امکان دندانی را نکشد، اما گاهی اوقات لازم است تا برای موفقیت درمان، یک و یا چند دندان کشیده شود. بهتر است در این زمینه به متخصص ارتودنسی باتجربه خود اطمینان کنید تا از نتیجه درمان تا پایان عمر خود لذت ببرید. مطالعه مقاله کشیدن دندان در ارتودنسی می تواند اطلاعات بیشتری را درباره کشیدن دندان در ارتودنسی برای شما مطرح کند.

طول مدت درمان ارتودنسی چقدر است؟

به طور کلی نمی توان یک زمان دقیق و مشخص برای ارتودنسی دندان بیان کرد. طول مدت درمان ارتودنسی به عوامل متعددی مانند سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری، نوع روش درمانی، رعایت بهداشت دهان و دندان بیمار، رعایت توصیه های ارتودنتیست و شرایط فردی بیمار بستگی دارد. معمولا ارتودنسی متحرک بین 6 ماه تا 2 سال و ارتودنسی ثابت بین 1 سال الی 3 سال زمان نیاز دارد که با توجه به تمام موارد بیان شده طول درمان بیشتر و یا کمتر خواهد شد. شما می توانید با مطالعه مقاله طول درمان ارتودنسی اطلاعات بیشتری درباره طول مدت ارتودنسی دندان به دست بیاورید.

آیا درمان ارتودنسی درد دارد؟

به طور معمول زمانی که هر دستگاه خارجی درون دهان قرار می گیرد، مقداری درد و ناراحتی برای بیمار به دنبال خواهد داشت. اما در خصوص درمان ارتودنسی می توان گفت درد غیر قابل تحملی برای بیمار به همراه ندارد و تنها در روز های ابتدایی نصب دستگاه ارتودنسی، میزانی درد وجود داشته که طبیعی است و به کمک دارو های مسکن به مرور زمان رفع می گردد. با مطالعه مقاله آیا ارتودنسی درد دارد می توانید پاسخ تمامی سوالات خود را درباره درد ارتودنسی دندان به دست آورید.

آیا می توانیم پس از شروع درمان ارتودنسی به ورزش ادامه دهیم؟

بله. اما با توجه به وجود دستگاه های ارتودنسی در دهان و احتمال آسیب به آن ها، ارتودنتیست توصیه می کند تا از ورزش های رزمی و هرگونه ورزشی که احتمال آسیب رسیدن به صورت را دارد، پرهیز شود. اما با این حال به کمک نایت گارد می توان از بروز اینگونه آسیب های احتمالی جلوگیری کرد. نایت گارد دستگاهی متحرک بوده که برای محافظت از دستگاه های ارتودنسی، روی آن ها قرار داده می شود.

آیا لزومی برای مراجعه به دندانپزشک خانوادگی در حین ارتودنسی وجود دارد؟

بله در صورتی که دارای دندانپزشک خانوادگی می باشید، بهتر است تا همواره چکاپ های دوره ای خود را دنبال کنید تا وضعیت دندان ها و بیماری های لثه کنترل گردد.

آیا امکان انجام ارتودنسی دندان در حضور دندان های شیری وجود دارد؟

متخصصین ارتودنسی همواره توصیه می کنند تا درمان ارتودنسی در سنین پایین تر انجام شود. حضور دندان های شیری مانعی برای درمان ارتودنسی نمی باشد و در واقع اهمیت این دندان ها به گونه ای است که به عنوان راهنمایی برای رشد دندان های دائمی به حساب می آیند.

آیا می توان فقط دندان های یک فک را مورد درمان ارتودنسی قرار داد؟

برای پاسخ به این سوال باید در نظر داشته باشید که ارتودنسی تنها برای صاف کردن دندان های کج، مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه هماهنگی دندان ها و فکین بالا و پایین، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشند که تحت نظارت متخصص ارتودنسی اصلاح می گردند. با توجه به شرایط بیمار امکان دارد تا تنها دندان های یک فک نیاز به ارتودنسی داشته باشند که در صورت تشخیص ارتودنتیست، این کار انجام می شود. گاهی اوقات با توجه به اینکه تنها دندان های یک فک نامرتب می باشند، اما به دلیل وجود مشکلات فکی لازم است تا ارتودنسی برای اصلاح هر دو فک انجام گیرد. این در حالی می باشد که بیماران بسیاری تنها با درخواست ارتودنسی دندان های یک فک به کلینیک ارتودنسی مراجعه می کنند.

آیا درمان ارتودنسی در سنین بالا قابل انجام است؟

تا هر سنی که سلامت فک و لثه ها بر قرار باشند، امکان انجام درمان ارتودنسی دندان وجود دارد. اما نکته ای در این باره حائز اهمیت است و آن توقف رشد فک در سنین بزرگسالی می باشد. در سنین کودکی به دلیل اینکه رشد استخوان فک ادامه دارد، ارتودنتیست می تواند به راحتی و با کمک دستگاه های ارتودنسی، به درمان ناهنجاری های فکی بپردازد. همچنین هزنیه درمان نیز بسیار کمتر خواهد بود. اما در سنین بزرگسالی رشد استخوان فک متوقف شده است و دستگاه های ارتودنسی قادر به تغییر موقعیت فکین نمی باشند. در سنین بزرگسالی ارتودنسی به خوبی می تواند دندان های نامرتب را اصلاح کند، اما اگر ناهنجاری فک وجود داشته باشد، از جراحی فک در کنار درمان ارتودنسی کمک گرفته می شود. مطالعه مقاله ارتودنسی بزرگسالان می تواند کمک بزرگی برای دریافت پاسخ سوالاتتان باشد.

آیا می توانم بدون جراحی فک تنها با ارتودنسی مشکل دندانی فکی خود را حل کنم؟

هنگامی که شدت ناهنجاری فک در سنین بزرگسالی زیاد باشد، متخصص ارتودنسی در کنار درمان ارتودنسی از جراح فک و صورت نیز کمک خواهد گرفت. به این صورت که حدود 6 الی 12 ماه بعد از ارتودنسی دندان، با حضور دستگاه های ارتودنسی ثابت در دهان، عمل جراحی فک برای بیمار انجام می شود. زمانی که دوره نقاهت جراحی به پایان رسید، دوره درمانی دیگر با ارتودنسی دندان صورت می گیرد. با این حال اگر مشکلات فکی وجود نداشته باشد. دستگاه های ارتودنسی می توانند به درمان ناهنجاری های دندانی بپردازند.

آیا امکان تغییر متخصص ارتودنسی، در حین درمان ارتودنسی وجود دارد؟

تغییر ارتودنتیست در حین درمان ارتودنسی تا حدودی ریسک به همراه دارد، زیرا متخصص ارتودنسی جدید، آغاز روند درمانی شما را نمی داند. جدا از این بین متخصصین ارتودنسی دیدگاه های مختلفی وجود داردکه همین موضوع می تواند روند درمان شما را با مشکلاتی رو به رو کند. به همین جهت توصیه می شود تا ابتدا دقت کافی را در انتخاب متخصص ارتودنسی با تجربه داشته باشید.

آیا ارتودنسی به درمان دندان قروچه کمک می کند؟

دلایل متعددی برای دندان قروچه وجود دارند. در صورتی که علل بروز دندان قروچه استرس و اعصاب باشد، ارتودنسی به تنهایی قادر به درمان آن نمی باشد و باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه شود. اما اگر دیگر مشکلاتی مانند ناهماهنگی دندان ها و فک، سبب بروز دندان قروچه شده باشد، می توان به کمک ارتودنسی دندان برای درمان آن اقدام کرد. ارتودنسی موقعیت دندان های قبلی را تغییر می دهد و برای مسیر عصبی دندان قروچه، ایجاد مانع می کند و به همین دلیل می تواند در درمان و یا کاهش شدت آن، موثر باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله دندان قروچه را مطالعه کنید.

هزینه درمان ارتودنسی چقدر است؟

ارتودنسی دندان دارای انواع و روش های متنوعی می باشد که هر کدام از آن ها دستگاه های خاص را دارا هستند. به همین دلیل روش های ارتودنسی دندان تفاوت هزینه هایی با یکدیگر دارند. به طور کلی هزینه درمان ارتودنسی دندان با توجه به عواملی مانند نوع درمان، میزان و شدت ناهنجاری، نوع ناهنجاری، سن بیمار، مدت زمان درمان، بیمه و موارد دیگر تعیین می گردد. برای اطلاع دقیق از هزینه ارتودنسی باید به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید تا ارتودنتیست بررسی های لازم را انجام داده و حدود هزینه نهایی درمان را برای شما شرح دهد.برای اطلاعات بیشتر، مقاله هزینه ارتودنسی دندان را مطالعه نمایید.

ارتودنسی نامرئی چیست؟

ارتودنسی نامرئي یکی از انواع ارتودنسی دندان است که به نوبه ی خود دارای چند نوع می باشد. منظور از ارتودنسی نامرئي این است که دستگاه های ارتودنسی به وضوح روی دندان ها مشخص نمی باشند و در واقع افرادی که به دلایل مختلفی مانند موقعیت شغلی تمایلی به دیده شدن دستگاه ارتودنسی خود ندارد، ارتودنسی نامرئي را مد نظر قرار می دهند. یکی از این روش ها، ارتودنسی لینگوال است که براکت های ارتودنسی در سطح پشتی دندان ها قرار می گیرند. با وجود دیده نشدن براکت های ارتودنسی، اما براکت ها در تماس مستقیم با بافت نرم داخل دهان بوده که ناراحتی هایی را برای بیمار ایجاد می کند. همچنین به دلیل دشوار تر بودن نصب این براکت ها، هزینه ای بالاتر نسبت به دیگر براکت ها دارند. نوع دیگر ارتودنسی نامرئی، ارتودنسی با الاینر شفاف می باشد که در این روش، پلاک های پلاستیکی شفافی برای بیمار ساخته می شود و به همین دلیل روی دندان ها قابل مشاهده نمی باشند. نوع دیگر ارتودنسی نامرئي به این صورت است که از براکت هایی شفاف و یا همرنگ دندان ها استفاده می شود. تکنیک پیشرفته ی دیگری نیز وجود دارد که بدون نیاز به سیم، به اصلاح ناهنجاری های دندانی می پردازد. برای آشنایی بیشتر با انواع ارتودنسی نامرئي دندان، مقاله ارتودنسی نامرئی را مطالعه کنید.

آیا ارتودنسی با جراحی بینی تداخل دارد؟

ارتودنسی تنها برای مرتب کردن دندان ها به کار نمی رود، بلکه این درمان بی نظیر می تواند برای سلامت حفره دهان مورد استفاده قرار بگیرد و در واقع مزیت های بی شماری دارد. ارتودنسی تداخلی با جراحی بینی ندارد، اما افرادی که قصد انجام این دو درمان را دارند، باید در ابتدا به درمان ارتودنسی بپدازند و بعد از آن برای جراحی بینی خود اقدام کنند. ارتودنسی منجر به تغییراتی در ساختار فک می شود و بینی باید به شکل درستی روی ساختار فک قرار داده شود. به همین دلیل درمان ارتودنسی بر جراحی بینی اولویت دارد.

آیا ارتودنسی برگشت دارد؟

در ابتدا باید گفت که استخوان های بدن تا پایان عمر قابلیت تغییر دارند، بنابراین روند حرکت دندان ها تا انتهای عمر وجود خواهد داشت. به همین دلیل شاید شما تصور کرده اید که بعد از برداشتن براکت های ارتودنسی، دندان ها به موقعیت قبلی خحود بر می گردند. مواردی مانند عدم استفاده از ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی بعد از اتمام دوره درمان، ژنتیک، افزایش سن، کشیدن دندان و دندان قروچه می توانند از مواردی باشند که منجر به بازگشت دندان ها به حال قبلی خود می گردند. اما ارتودنتیست دارای مهارت می تواند به خوبی مانع از برگشت درمان ارتودنسی شود. همچنین علاوه بر دقت بیمار در انتخاب ارتودنتیست، باید به تمام توصیه های متخصص ارتودنسی خود به درستی عمل کند.

آیا ارتودنسی با بارداری تداخل دارد؟

هیچ قانونی وجود ندارد که به طور کامل انجام ارتودنسی در دوران بارداری را ممنوع کرده باشد. اما با این وجود ارتودنسی در دوران بارداری به دلیل حساسیت ها و محدودیت های خانم باردار، با سختی هایی همراه است که به همین دلیل اکثر خانم های باردار از انجام آن پرهیز می کنند. در زمان بارداری، تغییرات هورمونی و دارو های خاصی که مادر باردار مصرف می کند، می تواند روی حرکت دندان ها تاثیر داشته باشد. همچنین در ۳ ماهه اول عکس برداری های مربوط از مادر باردار خطرناک بوده و در ماه های آخر بارداری، خوابیدن مادر باردار روی یونیت دندانپزشکی دشوار است. در صورتی که ارتودنسی در این زمان، ضروری باشد، ارتودنتیست دارای مهارت تمام نکات مراقبتی برای خانم باردار را تا حد امکان مد نظر قرار می دهد. ادامه پاسخ این سوال را در مقاله ارتودنسی در بارداری مطالعه نمایید.

پس از شروع ارتودنسی بایستی هر چند مدت به مطب متخصص ارتودنسی مراجعه کنم؟

با توجه به طولانی بودن روند درمان در ارتودنسی، مراجعات منظم به مطب ارتودنسی برای چکاپ وضعیت دندان ها و روند درمان، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ارتودنسی دارای روش های درمانی متنوعی می باشد که مراجعات به مطب ارتودنسی برای آن ها تا حدودی متفاوت است. روند درمانی معمولا به این صورت است که باید هر 4 هفته الی 8 هفته یک بار به کلینیک ارتودنسی مراجعه شود.

دوره ی تخصصی ارتودنسی چند سال طول می کشد؟

دندانپزشکی که قصد دارد تا تخصص ارتودنسی را دریافت کند، علاوه بر اینکه دوره 6 ساله ای را برای گذراندن دوره دندانپزشک عمومی طی کرده است، دوره ی 4 ساله ی دیگری را برای دریافت تخصص ارتودنسی خود می گذراند. البته این پایان کار نیس و متخصص ارتودنسی می تواند با 18 ماه دوره ی دیگر، مدرک فلوشیپ ارتودنسی را دریافت نماید.