ارتودنسی بزرگسالان | هزینه ارتودنسی در بزرگسالان + مراحل و مزایا

ارتودنسی بزرگسالان
محتوای جدول

چکیده مطلب

شاید تصور شما این است که ارتودنسی دندان تنها برای کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار گرفته و کاربرد دارد و افراد بزرگسال برای رفع ناهنجاری های دهان و دندان خود نمی توانند از این درمان بی نظیر بهره مند شوند. با وجود اینکه ارتودنسی کودکان و بزرگسالان با یکدیگر تفاوت هایی دارند، اما نمی توان گفت که بزرگسالان امکان استفاده از این درمان را ندارند. در واقع برای داشتن دندان هایی زیبا و سلامت دهان و دندان، سن ملاک مهمی نیست و تمام افراد قادر به استفاده از این درمان بی نظیر می باشند. نکته اینجاست که درمان ارتودنسی در سنین پایین تر با هزینه ای مناسب تر و راحت تر انجام می گیرد. افراد در سنین بزرگسالی مستعد بیماری های لثه و پوسیدکی های دندان می باشند که شاید این موضوع درمان را پیچیده تر کند. افرادی که دچار اینگونه مشکلات هستند، باید قبل از شروع درمان ارتودنسی خود به درمان بیماری های دهان و دندان خود بپردازند. همچنین با تمام شدن رشد استخوان فک در بزرگسالی، دستگاه های ارتودنسی به تنهایی تنها می توانند به مرتب کردن دندان بپردازند و اصلاح مشکلات فکی به تنهایی از عهده آن ها بر نمی آید و جراحی فک باید در کنار ارتودنسی به درمان بپردازد. در این مقاله قصد داریم تا ارتودنسی بزرگسالان را به طور کامل شرح دهیم، پس اگر شما هم به دنبال شروع درمان ارتودنسی خود هستید، همراه کلینیک ارتودنسی پازل باشید تا مزایا، هزینه و حتی تفاوت های ارتودنسی بزرگسالان با کودکان را بشناسید.

ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی بزرگسالان

معمولا درمان بی نظیر ارتودنسی دندان برای همه ی افراد قابل استفاده می باشد و محدودیت سنی ندارد. به طور کلی تا هنگامی که دندان و لثه سالم هستند، در هر سنی امکان جا به جایی دندان ها وجود خواهد داشت. داشتن لبخندی زیبا و مرتب برای تمام افراد مورد پسند می باشد که برخی از افراد به دلایل متعددی محروم از این نعمت زیبا هستند. اما باید گفت، امروزه ارتودنسی بزرگسالان می تواند به خوبی به درمان ناهنجاری های دهان و دندان این افراد پرداخته و لبخندی زیبا و درخشان را به این افراد هدیه دهد. یکی از دلایل مهم برای ارتودنسی بزرگسالان، افزایش اعتماد به نفس آن هاست. زیرا در حضور آن ها در جامعه تاثیر بسیار مستقیمی دارد. علاوه بر زیبایی دندان ها، ارتودنسی با رفع ناهنجاری های دهان و دندان به حفظ سلامت دهان و دندان پرداخته که اهمیتی دو چندان دارد. با بروز بیماری های لثه و دندان ها، علاوه بر صرف وقت و هزینه بالا برای بزرگسالان، مشکلات متعدد دیگری برای آن ها وجود خواهد داشت. بنابراین ارتودنسی دندان برای افراد بزرگسال دارای مزیت های بسیاری می باشد که در ادامه مقاله آن ها را برای شما به طور کامل شرح می دهیم.

کاندیدای مناسب ارتودنسی بزرگسالان

به طور کلی تا هر زمانی که لثه و استخوان های فک سالم و سلامت باشند، ارتودنسی دندان می تواند بسیار موثر واقع شود. علم دندانپزشکی و ارتودنسی امروزه به حدی پیشرفت کرده است که ارتودنسی می تواند با کمک روش ها و دستگاه های خاص خود به درمان بپردازد. اگر شما هم قصد دارید تا درمان ارتودنسی را برای اصلاح ناهنجاری های دهان و دندان خود انتخاب کنید، باید توجه کنید که اگر دارای بیماری های لثه و پوسیدگی های دندانی می باشید، قبل از شروع به ارتودنسی به درمان آن ها بپردازید.

علل نیاز بزرگسالان به ارتودنسی

همه ما زیبایی و سلامت دندان های خود را دوست داریم و اگر دارای دندان های نامرتب و ناهماهنگی باشیم، دچار کاهش اعتماد به نفس در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن در جمع خواهیم شد. ناهنجاری ها و اختلالات فکی بهتر است تا در سنین پایین درمان شوند، اما اگر به هر دلیل تا سنین بزرگسالی این ناهنجاری ها درمان نشد، باید در اسرع وقت به کلینیک ارتودنسی مراجعه شود تا عواقب و عوارض جبران ناپذیری به همراه نداشته باشد. بنابراین علاوه بر به دست آوردن سلامت دهان و دندان، یکی از مهمترین علل نیاز بزرگسالان به ارتودنسی، به دست آوردن زیبایی دندان ها و افزایش اعتماد به نفس آن ها است، زیرا حضور آن ها در جامعه به این زیبایی نیاز دارد.

مزایای ارتودنسی بزرگسالان

مزایای ارتودنسی بزرگسالان

هیچ زمانی برای داشتن دندان های زیبا و سلامت دیر نبوده و تمام افراد می توانند به کمک درمان ارتودنسی، سلامت و زیبایی دندان های خود را به دست آورند. با این وجود دو جنبه بسیار مهم در ارتودنسی بزرگسالان مد نظر است. یکی اینکه رشد فک در بزرگسالان به اتمام رسیده و به همین دلیل دستگاه های ارتودنسی دندان قادر به جا به جایی و اصلاح موقعیت فک نمی باشند. در این شرایط برای درمان و رفع ناهنجاری های فکی برای بزرگسالان، در کنار درمان ارتودنسی دندان از جراحی نیز کمک گرفته می شود. به طور کلی می توان گفت که ارتودنسی بزرگسالان کمی پیچیده تر از ارتودنسی کودکان بوده و روند درمان کمی دشوار تر خواهد بود. مورد دیگر اینکه برای درمان ارتودنسی، بزرگسالان باید لثه های سلامت داشته باشند، زیرا در غیر این صورت دستگاه های ارتودنسی می توانند سبب تحلیل استخوان فک گردند. متخصص ارتودنسی باتجربه و دارای مهارت این نکات را در نظر گرفته و در معاینه و بررسی اولیه، سلامت دهان و دندان بیمار را به درستی چکاپ خواهد کرد. ارتودنسی بزرگسالان دارای فواید و مزایای متعددی بوده که عبارتند از:

  1. نامرتب بودن و شلوغی دندان ها علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن زیبایی دندان ها، سلامت آن ها را نیز به خطر می اندازد. ارتودنسی بزرگسالان با مرتب کردن دندان ها، علاوه بر زیبا ساختن دندان ها، از بسیاری از خطرات احتمالی و بیماری های دهان و دندان جلوگیری خواهد کرد.
  2. دندان های نامرتب به راحتی تمیز نمی شوند و احتمال باقی ماندن مواد غذایی و پلاک ها در بین این دندان ها بالا می باشد. ارتودنسی دندان با مرتب کردن دندان ها سبب بهداشت بهتر و راحت تر دهان و دندان می شود.
  3. لبخندی زیبا و دندان هایی مرتب، اعتماد به نفس بزرگسالان را افزایش می دهد.
  4. اگر ارتودنسی دندان ضروت داشته باشد، تا هر سنی که از انجام آن کوتاهی گردد، علاوه بر هزینه های بالاتر، مشکلات بسیار بیشتری را برای بیمار به دنبال خواهد داشت.
  5. افزایش ماندگاری دندان ها در دهان می تواند بر طول عمر نیز تاثیر داشته باشد.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان

به طور کلی هزینه ارتودنسی دندان برای تمامی افراد به مواردی مانند نوع درمان، شدت ناهنجاری، سن بیمار، موقعیت جغرافیایی مطب ارتودنسی و میزان تخصص و مهارت ارتودنتیست بستگی دارد. اما این نکته حائز اهمیت است که اگر ارتودنسی در سنین کودکی انجام گیرد، درمان راحت تر، سریع تر و با هزینه های مناسب تری صورت می گیرد، اما اگر در انجام آن سهل انگاری شود، شاید مشکلات بیشتری برای بیمار ایجاد کرده که علاوه بر سخت و پیچیده تر کردن درمان، هزینه درمان را نیز افزایش می دهد. اگر بزرگسالی به اصلاح موقعیت فک نیاز داشته باشد، دستگاه های ارتودنسی به تنهایی قادر به اصلاح آن نبوده و باید از جراحی کمک گرفته شود که همین موضوع هزینه درمان را افزایش خواهد داد. این در حالی است که اگر درمان در سنین پایین تری انجام می گرفت، شاید به کمک یک دستگاه ارتودنسی در مدت زمان کوتاهی با توجه به رشد فک کودکان، این مشکل رفع می شد. به طور کلی هزینه های درمان ارتودنسی در اکثر کلینیک های ارتودنسی به صورت اقساطی قابل پرداخت بوده که برای دریافت اطلاعات بیشتر از هزینه ارتودنسی با پازل کلینیک، هماهنگی های لازم را انجام داده و با متخصص ارتودنسی خود مشورت نمایید تا ایشان بهترین شرایط درمان را برایتان فراهم نمایند.

مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان

ارتودنسی درمانی بی نظیر است که معمولا همه افراد می توانند از آن بهره مند شوند. اما همواره توصیه می شود تا این درمان در سنین پایین تر انجام شود، زیرا استخوان های فک به خوبی می توانند با کمک دستگاه های ارتودنسی حرکت کنند و نتیجه درمان سریع تر و راحت تر ایجاد شود. بنابراین هر چه سن بالاتر رود، درمان را پیچیده تر خواهد کرد. در مدت زمان درمان ارتودنسی بزرگسالان، موارد مهم دیگری از جمله نوع و شدت ناهنجاری، همکاری بیمار با ارتودنتیست و نوع روش درمانی نیز تاثیر گذار می باشند.

عوامل موثر بر طول درمان ارتودنسی بزرگسالان

عوامل متعددی می توانند در روند درمان ارتودنسی بزرگسالان تاثیر داشته باشند که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. برخی از بیماری ها مانند دیابت شدید، کم خونی، بیماری های قلبی مزمن و خونریزی های داخلی که برخی از بزرگسالان دچار اینگونه مشکلات می باشند، بر روند درمان ارتودنسی بزرگسالان تاثیرگذار می باشند. در صورتی که دارای هر یک از این بیماری ها هستید، متخصص ارتودنسی خود را در جریان بگذارید.
  2. مصرف بعضی از دارو هایی که برای پوکی استخوان و یا آرتروز مورد استفاده قرار می گیرند نیز، می توانند تاثیراتی بر روند درمان ارتودنسی بزرگسالان داشته باشند.
  3. مواردی که سبب خشکی دهان می شوند، مانند سیگار کشیدن و یا مصرف برخی از دارو های خاص می توانند با افزایش احتمال پوسیدگی دندان ها بر روند درمان ارتودنسی تاثیر بگذارند.
  4. بیماری های لثه و پریودنتال در بزرگسالان بسیار رایج تر بوده که اهمیت بسیاری بر درمان ارتودنسی دارد. در واقع قبل از شروع درمان ارتودنسی باید به درمان بیماری های لثه پرداخته شود که ارتودنتیست دارای مهارت کاملا به این موضوع اهمیت داده و آن را مورد بررسی قرار می دهد.

مراحل ارتودنسی دندان بزرگسالان

مراحل ارتودنسی دندان بزرگسالان

با پیشرفت علم ارتودنسی دندان، امروزه از روش ها و ابزار های متنوعی برای درمان ارتودنسی استفاده می شود. در ادامه قصد داریم تا مراحل ارتودنسی بزرگسالان را برای شما شرح دهیم:

  1. مشاوره اولیهبا توجه به تفاوت های ارتودنسی بزرگسالان و کودکان و نکته ی مهمی که شاید این درمان در سن مناسبی صورت نگیرد، احتمال بروز مشکلاتی را برای بیمار به دنبال خواهد داشت که ارتودنتیست با تجربه و دارای مهارت در این مرحله تمام موارد لازم را برای بیمار مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه ارتودنتیست با بررسی سوابق پزشکی بیمار و همچنین معاینه دهان و دندان او، عکس های مربوطه را بیان کرده و در جلسه بعدی با بررسی عکس های رادیولوژی، برنامه درمانی مناسب بیمار را انتخاب می نماید.
  2. شروع درمان ارتودنسیدر این مرحله با توجه به نوع درمان مد نظر، ارتودنتیست به نصب براکت ها می پردازد. با توجه به نوع درمان این مرحله از نیم ساعت تا چند ساعت زمان نیاز دارد. ارتودنتیست دارای مهارت نصب براکت های ارتودنسی را به خوبی انجام داده تا هیچگونه مشکلی در حین درمان ارتودنسی برای بیمار ایجاد نشود.
  3. تاثیر دستگاه ارتودنسیاین مرحله طولانی ترین بخش درمان ارتودنسی دندان است که از چند ماه تا چند سال زمان می برد. طول درمان ارتودنسی به عوامل متعددی مانند سن بیمار، شدت ناهنجاری و نوع درمان بستگی دارد. در طول این مدت، بیمار باید به تمام توصیه های ارتودنتیست خود توجه داشته و به خوبی آن ها را رعایت کند و همچنین مراجعات منظم به مطب ارتودنسی را فراموش نکند.
  4. استفاده از ریتینردر اتمام درمان ارتودنسی بزرگسالان بعد از برداشت دستگاه های ارتودنسی، برای ثبات وضعیت دندان ها لازم است تا به مدت معلوم از نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر استفاده شود.

دستگاه ارتودنسی بزرگسالان

دستگاه ارتودنسی بزرگسالان

با توجه به پیشرفت روز افزون علم ارتودنسی دندان، روش ها و ابزار های بی شماری برای این درمان مورد استفاده قرار می گیرند. جالب است بدانید دستگاه های ارتودنسی کودکان و بزرگسالان نیز تفاوت هایی با هم دارند. بسیاری از دستگاه هایی که استفاده از آن ها در سنین پایین الزام است، در سنین بزرگسالی قابلیت استفاده ندارند. بسیاری از بزرگسالان تمایلی به دیده شدن براکت های ارتودنسی خود ندارند که در این صورت با مشورت ارتودنتیست خود می توانند از ابزار های نامرئی ارتودنسی دندان مانند بریس های سرامیکی، لینگوال و یا الاینر های شفاف استفاده داشته باشند. گاهی اوقات نیز به علت شدید بودن ناهنجاری های فکی در برخی از افراد، علاوه بر نیاز به جراحی فک، استفاده از بریس های فلزی ارتودنسی ضروت داشته باشد. در صورتی که افراد برای درمان خود به متخصص ارتودنسی با تجربه و دارای مهارت مراجعه کنند، بهترین روش درمانی دستگاه ارتودنسی را مطابق با رضایت فرد انتخاب خواهد شد.

سوالات متداول

  1. ارتودنسی بزرگسالان چه تفاوتی با ارتودنسی کودکان دارد؟

    به طور کلی درمان ارتودنسی دندان در سنین کودکی و بزرگسالی دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند. در کودکان رشد فک به اتمام نرسیده و ادامه دارد و به همین دلیل بسیاری از دستگاه های ارتودنسی دندان قادر به اصلاح موقعیت فک کودکان هستند و بدون جراحی می توان به کمک ارتودنسی به موقعیت مورد نظر دست پیدا کرد. اما در سنین بزرگسالی رشد فک تمام شده و ابزار های ارتودنسی به تنهایی نمی توانند ناهنجاری های فکی در بزرگسالان را درمان کنند. بنابراین می توان به بیشتر بودن طول درمان ارتودنسی بزرگسالان نسبت به کودکان اشاره کرد. همچنین اگر ناهنجای های فکی در سنین پایین تر درمان نشوند، برای اصلاح موقعیت فک در بزرگسالی علاوه بر ارتودنسی به کمک جراحی نیاز بوده که همین موضوع سبب افزایش هزینه های درمان در بزرگسالی می شود..

  2. ارتودنسی بزرگسالان به درمان چه نوع ناهنجاری هایی می تواند بپردازد؟

    ارتودنسی بزرگسالان علاوه بر زیبا ساختن دندان ها و افزایش اعتماد به نفس، به بهبود سلامت دهان و دندان نیز می پردازد. به طور کلی ناهنجاری هایی که با ارتودنسی بزرگسالان قابل درمان می باشند، عبارتند از:

    • فضای خالی بین دندان ها
    • اورجت (جلو بودن بیش از اندازه دندان های بالا)
    • شلوغی و نامرتب بودن دندان ها
    • کراس بایت (قرینه نبودن دندان ها در زمان روی هم قرار گرفتن دندان های فک بالا و پایین)
    • اپن بایت (قرار نگرفتن درست دندان ها روی هم)
    • دیپ بایت (پوشش بیش از حد دندان های فک پایین توسط دندان های فک بالا)
    • ساییده شدن دندان ها در زمان حرف زدن و یا غذا خوردن
  3. آیا ارتودنسی بزرگسالان می تواند عوارضی داشته باشد؟

    معمولا احتمال تحلیل ریشه دندان و همچنین بروز بیماری های لثه و دندان ها، در بزرگسالی از کودکی بیشتر است. اما با این وجود باید توجه داشته باشید که تاخیر درمان ارتودنسی در هر سنی می تواند سبب بروز مشکلات جدی تر و افزایش هزینه های درمانی گردد. اگر شما برای ارتودنسی خود به مطب ارتودنسی مناسب مراجعه کنید و درمان خود را به دست متخصص ارتودنسی دارای مهارت و با تجربه بگذارید، مطمئنا با به دست آوردن نتیجه مورد نظر و بدون هیچگونه مشکلی درمان خود را به اتمام خواهید رساند.

  4. چه روش های درمانی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد؟

    به طور کلی در مقاله بیان کردیم که دستگاه های ارتودنسی بزرگسالان با کودکان تفاوت هایی دارد. روش های ارتودنسی دندان در بزرگسالان، تنوع بیشتری دارد. انواع ارتودنسی دندان، مانند ارتودنسی فلزی، لینگوال، ارتودنسی سرامیکی و الاینر های شفاف می باشند.