نقش ایمپلنت در ارتودنسی | بهترین زمان انجام + مزایا و معایب
آیا تا به حال به نقش ایمپلنت دندان در ارتودنسی فکر کرده اید؟ آیا می دانید کاشت ایمپلنت دندان باید بعد از ارتودنسی باشد و یا قبل از آن؟ ارتودنتیست چه کمکی در این زمینه به بیمار خواهد کرد؟ آیا این درمان ترکیبی معایبی برای بیمار به همراه دارد؟ در این مقاله با پازل کلینیک همراه باشید تا تمام اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.
چکیده مطلب
شاید شما هم به دلایل مختلفی، یک و یا چند دندان خود را از دست داده اید و علاوه بر این موضوع دچار برخی از ناهنجاری های دهان و دندان می باشید. حتما برایتان این سوال پیش آمده است که ارتودنسی دندان برای شما مناسب است و یا ایمپلنت دندان؟ ایمپلنت قبل از ارتودنسی باید باشد و یا بعد از آن؟ آیا انجام ایمپلنت دندان ضرورتی دارد و یا خیر؟ در این مقاله قصد داریم تا نقش ایمپلنت دندان در ارتودنسی را به طور کامل برای شما مورد بررسی قرار دهیم، پس اگر می خواهید پاسخ تمام سوالات خود را در این زمینه به دست آورید، در ادامه همراه ما باشید.
ایمپلنت در ارتودنسی
ارتودنسی می تواند روشی برای آماده سازی دندان ها برای ایمپلنت دندان باشد. در این روش براکت های ارتودنسی توانایی جا به کردن ایمپلنت را ندارند، زیرا بعد از کاشته شدن در استخوان فک، با آن جوش خورده و امکان تغییر موقعیت آن وجود ندارد. اما با این وجود همیشه به این شکل نیست که قطعا درمان ارتودنسی قبل از ایمپلنت انجام شود. در برخی از شرایط خاص با تشخیص ارتودنتیست لازم است تا از درمان ترکیبی استفاده شود و گاهی لازم است تا از ایمپلنت به عنوان یک لنگرگاه در درمان ارتودنسی کمک گرفته شود.
کاندیدای مناسب درمان ترکیبی ایمپلنت و ارتودنسی دندان
برای اینکه متوجه شوید که آیا کاندیدای مناسبی برای درمان ترکیبی این دو روش هستید، باید به کلینیک ارتودنسی مراجعه کرده و تحت معاینه و بررسی قرار بگیرید. معمولا افراد زیر می توانند از این درمان ترکیبی بهره مند شوند:
- افرادی که به طور مادرزادی در زمان تولد دارای یک و یا چند دندان غائب می باشند. معمولا این اتفاق برای افرادی که دچار شکاف لب و کام هستند، ایجاد می شود. این افراد زمانی که چند مرحله از درمان شکاف لب و کام خود را گذراندند، به کلینیک ارتودنسی مراجعه کرده و درمان خود را آغاز می کنند. در نهایت پس از مرتب شدن دندان ها، با کاشت ایمپلنت دندان فاصله بین دندانی درمان می گردد.
- همچنین برخی از افراد به دلیل یک اتفاق مانند تصادف، دچار از دست دادن دندان دائمی می گردند. بنابراین این افراد نیز می توانند بعد از درمان خود از ایمپلنت دندان برای پر کردن فضای خالی دندانی خود بهره مند گردند.
مزایای ایمپلنت دندان در ارتودنسی
به طور کلی به کار گرفته شدن ایمپلنت در درمان ارتودنسی دارای فواید و مزیت هایی می باشد که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم:
- ایجاد طرح لبخندی بسیار زیبا
- افزایش دوام و ماندگاری دندان ها
- افزایش سلامت بهداشت دهان و دندان
- عدم آسیب به دندان های مجاور
- عدم جا به جایی دندان های مجاور
- ماندگاری درمان ارتودنسی
ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت دندان
در برخی از موارد ارتودنتیست تشخیص می دهد تا درمان ارتودنسی باید قبل از کاشت ایمپلنت دندان انجام شود. بعد از اینکه ایمپلنت دندان در استخوان فک کاشته شد، ایمپلنت با استخوان فک جوش خورده و دیگر ایمپلنت تغییر موقعیت نخواهد داد. پس در این شرایط لازم است تا درمان ارتودنسی به مرتب کردن دندان ها و قرار دادن آن ها در موقعیت صحیح قرار دهد و در ادامه برای پر کردن جای خالی دندان از ایمپلنت دندان کمک گرفته می شود. زمانی که دندان به هر دلیلی از دست می رود، دندان های کناری تمایل دارند تا به سمت جای خالی دندان حرکت کنند، پس در این شرایط ارتودنسی به به عنوان یک روش آماده سازی برای کاشت ایملپنت مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از ایمپلنت دندان قبل از درمان ارتودنسی
شرایطی وجود دارد که بهتر است قبل از استفاده از بریس، کاشت دندان انجام شود. متخصص ارتودنسی شما با جراح دهان و دندان همکاری می کند تا مشخص کند کدام گزینه برای شرایط شخصی شما بهتر است. اگر دندان هایی که دوباره مرتب می شوند، نزدیک دندان هایی نیستند که می توانند جایگزین شوند، قبل از بریس ها می توان کاشت ایمپلنت دندان را انجام داد. به عنوان مثال، اگر فقط بریس را روی دندان های جلویی خود دارید، اما فاقد یک دندان هستید، می توان قبل از شروع درمان ارتودنسی، از کاشت ایمپلنت دندان بهره مند شد. در موارد دیگر، یک متخصص ارتودنسی از ایمپلنت به عنوان بخشی از کار ارتودنسی استفاده می کند. از آنجا که ایمپلنت حرکت نخواهد کرد، می توان از آن برای لنگر انداختن بریس های شما استفاده کرد و به ارائه نتایج بهتر کمک کرد.
زمان بندی ایمپلنت دندان و ارتودنسی
اگر ارتودنتیست تشخیص دهد که درمان ترکیبی برای اصلاح ناهنجاری دهان و دندانی لازم است، زمان بندی مناسبی برای این درمان مد نظر قرار داده می شود. در واقع گفته شد که ایمپلنت دندان بعد از کاشته شدن در استخوان فک، با آن جوش خورده و قابلیت تغییر موقعیت ندارد. بنابراین به طور کلی ارتودنتیست دارای مهارت، بهترین برنامه و زمان بندی را با توجه به شرایط بیمار مد نظر قرار می دهد.
درمان ارتودنسی بدون ایمپلنت دندان
همواره این نکته را در نظر داشته باشید که اگر درمان شما در دست بهترین متخصص ارتودنسی باشد، بهترین گزینه ممکن برای درمان شما انتخاب می گردد. با توجه به شرایط هر بیمار و وضعیت دهان و دندان فرد، همیشه لازم نیست تا ایمپلنت دندان برای پر کردن جای خالی دندان مورد استفاده قرار بگیرد و ارتودنتیست در برخی از شرایط می تواند فاصله های شدید دندانی را با کمک ارتودنسی و بدون نیاز به ایمپلنت درمان نماید.
مشاوره با بهترین ارتودنتیست
یک متخصص ارتودنسی خوب وضعیت دهان و دندان را به طور کامل و با دقت بسیار بالایی مورد بررسی قرار داده و بهترین گزینه درمانی را برای هر بیمار انتخاب می کند. ممکن است تا تشخیص او عدم نیاز به ایمپلنت در درمان ارتودنسی باشد و یا شاید نظر او این باشد که استفاده از ایمپلنت دندان به صورت یک پایه برای بریس ارتودنسی ضرورت دارد. در نتیجه به کمک این گونه برنامه ریزی های دقیق و حرفه ای می توانید با خیال آسوده درمان خود را آغاز کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره ارتودنسی، با پازل کلینیک تماس بگیرید.
معایب ایمپلنت در درمان ارتودنسی
در صورتی که متخصص ارتودنسی استفاده از ایمپلنت دندان را همراه با ارتودنسی ضروری دانست، تمام معایب زیر قابل چشم پوشی بوده و انجام این درمان ترکیبی فوایدی دو چندان از عدم انجام آن دارد.
- بالا بودن هزینه ایمپلنت
- ظاهر شدن ریشه ایمپلنت بر اثر تحلیل لثه که در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ممکن است تا رخ دهد.
- معمولا نتیجه مطلوب درمان ایمپلنت برای افراد دیابتی میسر نمی شود.
معایب ارتودنسی بعد از کاشت ایمپلنت
در برخی از مواقع، فردی که دارای ایمپلنت دندان می باشد، برای درمان بعضی از ناهنجاری های دهان و دندان خود نیاز دارد تا از ارتودنسی استفاده کند. در برخی از موارد این راهکار درمانی امکان پذیر بوده و انجام می شود، اما محدودیت هایی نیز به دنبال این روش وجود دارد. بعد از اینکه ایمپلنت دندان درون استخوان فک قرار داده می شود، با آن پیوند خورده و ایمپلنت دندان در استخوان فک ثابت می ماند و تغییر موقعیت نمی دهد. انجام شدن یا نشدن این کار بستگی به موقعیت ایمپلنت دارد. در صورتی که در موقعیت دندان مولر باشد، بر روی دندان های جلویی بی تاثیر می باشد.
سوالات متداول
-
در چه مواردی کاشت ایمپلنت به ارتودنسی دندان اولویت دارد؟
در برخی از موارد با تشخیص ارتودنتیست لازم است تا کاشت ایمپلنت دندان قبل از ارتودنسی انجام شود که این موارد عبارتند از:
- در مواقعی که تنها اصلاح یک دندان مورد نیاز است و ارتودنسی تاثیری بر دندان های مقابل و یا کناری ایمپلنت ندارد.
- در برخی از مواقع دندان های آسیا کشیده شده اند و دندان های جلویی نیاز به درمان ارتودنسی دارند. در این شرایط ایمپلنت می تواند قبل از درمان ارتودنسی مورد استفاده قرار بگیرد.
- گاهی اوقات فرد چند دندان خود را از دست داده است و بریس ارتودنسی نمی تواند به خوبی بر روی دندان ها قرار بگیرد، در این شرایط لازم است تا جای خالی دندان با کمک ایمپلنت پر شود.
-
برای کاشت ایمپلنت دندان قبل از ارتودنسی چه شرایطی در نظر گرفته می شود؟
باید به برخی از موارد در کاشت ایمپلنت دندان قبل از ارتودنسی توجه شود که عبارتند از:
- در مواردی که هیچگونه مشکل و خللی را در روند درمان ارتودنسی وارد نکند.
- در مواقعی که ضرورت دارد تا ایمپلنت نقش یک لنگرگاه را در درمان ارتودنسی ایفا کند.
- قبل از کاشت ایمپلنت، دندان ها باید در موقعیتی صحیح قرار داشته باشند.