آیا فشار خون بر روی درمان ارتودنسی تاثیر دارد؟ + نکات مهم
فشار خون در ارتودنسی چه تاثیری خواهد گذاشت؟ آیا ممکن است تا فشار خون بالا مانع از انجام درمان ارتودنسی گردد؟ راهکارهای کنترل فشار خون در ارتودنسی چه مواردی می باشند؟ آیا ارتودنسی به نوبه خود می تواند افزایش فشار خون را به دنبال داشته باشد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را مطالعه نمایید.
چکیده مطلب
شرایط متفاوتی روند درمان ارتودنسی را تحت تاثیر قرار می دهند، خصوصا اگر بیمار در سن بالاتری قرار داشته باشد، ممکن است تا عوامل بیشتری روی حرکت دندان های او تاثیر داشته باشند. یکی از این موارد رایج فشار خون است، بنابراین با پازل کلینیک همراه باشید تا تاثیر فشار خون روی ارتودنسی را مطالعه نمایید.
با فشار خون آشنا هستید؟
منظور از فشار خون، فشاری می باشد که به وسیله خون به دیواره رگ ها وارد می گردد. در واقع فشار خون می تواند یکی از مهمترین علائم حیاتی انسان ها باشد.
در حالت استراحت فشار خون طبیعی یک انسان 100-140 بر 60-90 میلیمتر جیوه می باشد. در صورت افزایش این میزان فرد مبتلا به فشار خون خواهد بود.
آیا فشار خون روی ارتودنسی تاثیر دارد؟
در منابع پزشکی به طور قطعی تاثیر فشار خون در روند ارتودنسی بیان نشده و این موضوع به این دلیل است که این درمان در افراد بسیار زیادی در سنین متفاوت انجام می شود. با این حال برخی از مطالعات تاثیراتی از آن را در این درمان بیان نموده اند که در عناوین بعدی بیشتر با آن ها آشنا خواهیم شد.
آیا فشار خون بالا از روند درمان ارتودنسی جلوگیری می کند؟
در مواردی که فشار خون بالا کنترل شود، این اتفاق نخواهد افتاد. بیمار با رعایت تمام مراقبت ها و نکاتی که متخصص ارتودنسی و همپنین پزشک متخصص قلب و عروق برایش مطرح می کند، می تواند به خوبی این شرایط را تحت کنترل قرار دهد.
باید بدانید در شرایطی که فشار خون بالا در شرایط تحت کنترل قرار نداشته باشد، ارتودنتیست درمان را آغاز نخواهد کرد.
پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید
تاثیر فشار خون در درمان ارتودنسی
فشار خون به طور مستقیم روی درمان ارتودنسی تاثیر دارد و تاثیر مهم آن زمانی رخ می دهد که فرد داروی های کنترل فشار خون مصرف می کند. تاثیرات آن بر ارتودنسی عبارتند از:
- معمولا داروهای فشار خون سبب کاهش ترشح بزاق دهان و به دنبال آن خشکی دهان می شوند. عارضه خشکی دهان موجب کاهش اسیدی بودن محیط دهان شده که به همین منظور سبب افزایش احتمال بروز پوسیدگی های دندانی می گردد.
- معمولا برخی از افراد در ارتودنسی دچار تنش ها و استرس هایی می شوند که اگر این افراد دارای فشار خون بالا نیز باشند، با خطراتی از جمله سکته قلبی رو به رو هستند.
- همچنین فشار خون بالا می تواند سبب بزرگتر شدن لثه شده که به همین منظور بهداشت دهان و دندان را سخت تر می کند.
- در ارتودنسی ممکن است تا فرد به کشیدن یک و یا چند دندان نیاز داشته باشد. اگر بیمار مبتلا به فشار خون بالا باشد، احتمال رو به رو شدن آن با مشکلاتی وجود دارد. پس قبل از کشیدن دندان لازم است تا با پزشک متخصص قلب و عروق مشورت شود.
- فشار خون خطر ابتلا به عفونت های دهان و دندان را نیز بیشتر می کند.
چگونه فشار خون در ارتودنسی کنترل می شود؟
با رعایت برخی از نکات می توانید فشار خون خود را در روند درمان ارتودنسی کنترل نمایید. این موارد عبارتند از:
- به طور مرتب میزان فشار خونتان را بررسی نمایید.
- تحت نظارت پزشک متخصص قلب و عروق قرار داشته باشید.
- وزنتان را کنترل نمایید.
- مراقبت های دهان و دندانی که متخصص ارتودنسی برایتان توضیح داده است را به طور منظم رعایت کنید.
- سعی کنید تا مصرف کمی از نمک داشته باشید.
- اگر متخصص ارتودنسی دارویی برای شما تجویز کرده است، آن را به طور مرتب مصرف نمایید.
- اگر متوجه وجود هرگونه تورم و یا التهابی در لثه های خود شدید، آن را دستکاری نکرده و با متخصص ارتودنسی خود در ارتباط باشید.
سوالات متداول
-
اگر دارای فشار خون باشم، چگونه می توانم درمان ارتودنسی خود را آغاز کنم؟
برای این کار قدم مهمی که باید بردارید، این است که تاریخچه پزشکی و میزان و نوع داروهایی را که مصرف می کنید، به اطلاع متخصص ارتودنسی خود برسانید تا ایشان تصمیم به بهترین روند درمانی برای شما بگیرند.
-
آیا ممکن است تا ارتودنسی سبب افزایش فشار خون در افراد شود؟
به طور معمول چنین اتفاقی رخ نمی دهد، اما با این وجود شاید برخی از افراد در حین درمان ارتودنسی دچار استرس و اضطراب شوند، این اتفاق می تواند فشار خون را به طور مقطعی افزایش دهد. به مرور با کاهش میزان استرس فرد به حالت طبیعی خود باز می گردد.