خانه » انواع ارتودنسی » ارتودنسی نامرئی
یکی از روش های بسیار محبوب ارتودنسی دندان که به نوبه خود دسته بندی های متفاوتی داشته و می تواند کاربرد و مزایای بی نظیری داشته باشد، ارتودنسی نامرئی است.
منظور از این روش این است که براکت ها و دستگاه ارتودنسی به وضوح در دهان بیمار قابل مشاهده نیستند و اطرافیان به سادگی متوجه تحت درمان بودن شما نمی شوند.
اگر شما نیز قصد انجام این درمان را دارید، اما نمی دانید که انواع روش های ارتودنسی نامرئی برای شما مناسب هستند و یا خیر، بهتر است تا در این باره اطلاعاتی کسب کرده و شناخت بیشتری از این روش ارتودنسی به دست بیاورید. پس با پازل کلینیک در ادامه این مطلب همراه باشید تا پاسخ بسیاری از سوالات خود را به دست آورید.
یکی از جدیدترین فناوری ها در زمینه درمان با ارتودنسی، اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی نام دارد. این تکنیک مخصوص افرادی طراحی شده است که نسبت به ظاهر دندان های خود حساس هستند و تمایلی به دیده شدن براکت های ارتودنسی در هنگام لبخند زدن ندارند. به عبارت دیگر ارتودنسی نامرئی (Invisible Ortodontic) همان ارتودنسی معمولی، بدون استفاده از سیم است. البته مراحل روش نامرئی یا بدون سیم با مراحل ارتودنسی ثابت کاملا تفاوت دارد.
اگرچه مهم ترین مزیت استفاده از ارتودنسی نامرئی، نمایان نبودن آن است، اما به یاد داشته باشید که اجرای این روش درمانی برای همه امکان پذیر نیست. البته کسانی که از ارتودنسی معمولی استفاده کرده اند، می توانند برای ادامه درمان از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند.
برای آگاهی از شرایط ارتودنسی نامرئی و مراحل درمان آن، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع روش های ارتودنسی نامرئی می توانند برای بسیاری از افراد مناسب باشند. با این حال معمولا برای درمان ناهنجاری های بسیار شدید دندانی و فکی نمی توان از این روش ها استفاده کرد. در ادامه افرادی که کاندیدای استفاده از این روش درمانی می باشند، عبارتند از:
هزینه ارتودنسی نامرئی به عوامل مختلفی بستگی دارد. برخی از افراد ترجیح می دهند برای کمتر شدن هزینه فقط دندان های ردیف بالا را ارتودنسی نمایند، چرا که حس می کنند این دندان ها در هنگام لبخند زدن بیشتر مشخص است. از این رو فقط به ارتودنسی دندان های بالا اهمیت می دهند. البته به یاد داشته باشید که ارتودنسی صرفاً جنبه زیبایی ندارد بلکه یک روش درمانی محسوب می شود.
از آنجاییکه هر فرد شرایط مخصوص به خودش را دارد و بر اساس شرایط خود درمان دریافت می کند، هزینه های درمان هر فرد نیز متفاوت است. اما می توان گفت به طور کلی برخی عوامل روی قیمت ارتودنسی تاثیر می گذارند، این عوامل عبارتند از:
هرچقدر متخصص ارتودنسی را که انتخاب می کنید از مهارت و تخصص بالاتری برخوردار باشد، بیمار نتیجه مطلوب تری کسب خواهد نمود. چراکه ارتودنتیست ماهر، فرآیند درمان را بدون خطا و فوت وقت انجام می دهد. چنین دندانپزشکی علاوه بر فرآیند درمان، می تواند راهنمای خوبی برای انتخاب روش درمان باشد. چنین فردی حتی اگر هزینه بالایی دریافت کند، نسبت به خدماتی که ارائه می دهد کاملاً ارزشمند است.
شدت ناهنجاری های موجود در دهان و دندان ها، عامل دیگری است که می تواند بر هزینه درمان تاثیر گذار باشد. واضح است که مشکلات دندانی در هر فرد نسبت به فرد دیگر متفاوت می باشد. برای مشخص شدن شدت بی نظمی دندان ها، روش مناسب برای درمان و محاسبه هزینه آن لازم است ارتودنتیست اقدام به معاینه دندان ها نماید و سپس بر اساس آن شما را راهنمایی کند.
ارتودنسی نامرئی روش های بسیار متنوعی دارد که هرکدام از آنها با در نظر گرفتن شرایط خود هزینه های متفاوتی نیز دارند.
هرچقدر تعداد دندان هایی که نیاز به درمان دارند بیشتر باشد، بیمار به الاینرهای بیشتری نیاز دارد. واضح است که با بالا رفتن تعداد الاینرها، هزینه درمان بیشتر خواهد شد.
برخی از کلینیک های ارتودنسی به دلیل مجهز بودن به بسیاری از دستگاه ها، تکنولوژی ها و کادر درمان رده بالا، ممکن است هزینه های بالاتری برای درمان دریافت کنند. به یاد داشته باشید که هر فرد در طول عمر خود تنها یکبار دندان های خود را ارتودنسی می کند. بنابراین بهتر است از بهترین و کم ریسک ترین روش، پزشک و کلینیک ارائه دهنده خدمات استفاده کند. ممکن است مراجعه به یک کلینیک هزینه بالایی داشته باشد، اما برخی از هزینه ها به دلیل فراهم آوردن امکاناتی است که برای رفاه هرچه بیشتر حال بیماران انجام شده است.
ارتودنسی نامرئی نسبت به روش سنتی آن از مزایایی برخوردار است. وجود همین مزایا باعث استقبال تعداد بسیاری از بیماران برای دریافت این روش درمانی شده است. از مهمترین مزایایی که بیماران را تشویق به استفاده از این روش نموده است می توان به موارد زیر اشاره نمود:
به طور کلی هدف از درمان ارتودنسی نامرئی، نظم بخشیدن به دندان های ناصاف و برطرف کردن ناهنجاری های دهان و دندان است. به طوریکه اجزاء، براکت ها و سیم های ارتودنسی مشخص نبوده و محدودیت های درمان کمتر باشند. به عبارت دیگر، بیمار رفاه بالاتری نسبت به روش سنتی داشته باشد. در ادامه شما را با مراحل کلی ارتودنسی نامرئی آشنا می کنیم:
قبل از هر اقدامی در ابتدا لازم است برای تشخیص اینکه دندان شما به ارتودنسی نیاز دارد یا خیر به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید. زمانی که متخصص دندانپزشکی خود را انتخاب نمودید و پس از معاینه دندان های شما، ارتودنسی را درمان مناسبی برای دندان های شما معرفی نمود، مراحل درمان آغاز می شود.
سپس شرایط دندان ها مورد بررسی دقیقتر قرار می گیرد تا مشخص شود که آیا ارتودنسی نامرئی برای شما کارآمد است یا خیر.
در صورت مثبت بودن پاسخ این سوال، در اولین مرحله از درمان ارتودنسی نامرئی، متخصص ارتودنسی، از دندان های شما تصویربرداری سه بعدی انجام می دهد. این تصویر توسط نرم افزار شبیه سازی حرکت دندان ها انجام می شود.
در ادامه قالب گیری دندان ها انجام شده تا سیستم ارتودنسی نامرئی مخصوص به دهان شما با در نظر گرفتن وضعیت دندان ها برایتان به طور اختصاصی طراحی گردد. سپس با توجه به روش انتخاب شده برای شما، روال درمان برایتان آغاز خواهد شد.
در ادامه شما را با انواع روش های ارتودنسی نامرئی آشنا می کنیم:
در این روش توسط الاینر های پلاستیکی شیشه ایی و شفاف بر روی دهان نصب می شوند. الاینرها پلاک های شفافی هستند که روی دندان قرار می گیرند و اصلا دیده نمی شوند. نکته مهم در این روش این است که نوع ناهنجاری دندان، تعیین کننده این است که آیا می توان از این پلاک های نامرئی شفاف برای درمان استفاده نمود یا خیر؟ پاسخ این سوال پس از معاینه بیمار توسط متخصص ارتودنسی مشخص می شود. در صورتی که درمان از طریق الاینرها امکان پذیر باشد، حدود هر دو و یا 3 هفته یک بار، باید این پلاک ها عوض شوند. همانطور که اشاره شد، این پلاک ها بسیار ظریف و شفاف هستند و در هنگام صحبت کردن و لبخند زدن درون دهان دیده نمی شود. این موضوع را می توان مهمترین دلیل استقبال متقاضیان درمان با ارتودنسی از این روش دانست.
روش ارتودنسی با براکت همرنگ دندان نیز یکی دیگر از تکنیک های ارتودنسی نامرئی است. در این روش براکت های استفاده شده در دهان بسیار شفاف و ظریف بوده و همرنگ دندان است. جنس براکت ها در این روش از پلاستیک مخصوص و یا سرامیک است. مهمترین مزیت این روش این است که در درمان کلیه ناهنجاری های دندانی، قابلیت اجرا دارد. از طرف دیگر براکت ها، سیم ها و کلیه اجزاء آن بسیار محکم بوده و در عین زیبایی از مقاومت بالایی برخوردار است و مشکلی برای غذا خوردن، صحبت کردن و مسواک زدن ایجاد نمیکند.
یکی از روش های ارتودنسی نامرئی، استفاده از براکت های لینگوال است. در این روش سیم های ارتودنسی در پشت سطح دندان های فک بالا و پایین قرار می گیرد و هنگام صحبت کردن و خندیدن دیده نمی شود. البته معمولاً متخصص ارتودنسی این روش را پیشنهاد نمی دهد. چراکه فضای زیادی را داخل دهان اشغال می کند و همچنین احتمال شکسته شدن اجزاء آن وجود دارد. همچنین بسیاری از بیماران آن را اذیت کننده و مزاحم دانسته اند. بنابراین با توجه به دلایلی که گفته شد، این روش در بین روش های ارتودنسی نامرئی آنچنان محبوب نیست.
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه سنی برای دریافت درمان ارتودنسی نامرئی مناسب تر است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت اگر بیمار مشکل و ناهنجاری فک داشته باشد، مناسب ترین سن برای درمان ارتودنسی، قبل از شروع دوره بلوغ است. زیرا در این زمان فک در حال رشد است و هنوز انعطاف پذیری بالایی دارد. شروع درمان در این سن هم برای ارتودنتیست و هم برای بیمار به مراتب راحت تر از سن های بالاتر است. در مورد بیمارانی که چنین مشکلی ندارند، در هر زمانی که بخواهند می توانند درمان با ارتودنسی را انجام دهند. سن شروع درمان ارتودنسی در کودکان نیز بین 8 تا 9 سالگی می باشد.
طول درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهمترین آن ها میزان مشکل و ناهنجاری دندان های بیمار است. به طور کلی می توان گفت طول دوره ارتودنسی بین 9 الی 15 ماه می باشد. البته طول درمان برای هر فرد از سایر افراد متفاوت است، چراکه هر فرد شرایط به خصوص خود را دارد و قابل مقایسه با دیگران نیست. طول درمان معمولا توسط نرم افزار در ابتدای فرآیند درمان مشخص می شود و پزشک مدت آن را به بیمار اعلام مینماید.
همانطور که گفته شد، این روش در کنار مزایا، معایبی نیز دارد. از جمله معایب روش ارتودنسی نامرئی موارد زیر است:
افرادی که دارای ناهنجاری های شدید فک یا دندان های به شدت نامنظم هستند، واجد شرایط استفاده از این نوع درمان نیستند، چراکه برخی از ناهنجاری های شدید دهانی، از طریق ارتودنسی نامرئی قابل درمان نیست. نکته بعدی اینکه بیمار باید حداقل به مدت 22 ساعت در طول روز از آن استفاده کند. افرادی که به سرعت از این وضعیت خسته می شوند و مرتب الاینرها را از دهان خارج می کنند، نمی توانند گزینه های خوبی برای دریافت این سبک از درمان با ارتودنسی باشند.
در نهایت با توجه به متحرک بودن الاینرهای درمانی، افرادی که دچار فراموشی هستند و ممکن است الاینرها را جا بگذارند و یا گم کنند، گزینه های مناسبی برای این سبک درمان نیستند.
خبر خوب اینکه برخلاف ارتودنسی به روش کلاسیک که مراقبت های نسبتاً سختی دارد، مراقبت های بعد از ارتودنسی نامرئی بسیار ساده است. لازم است موارد زیر را رعایت نمائید:
هر مرتبه که پلاک ها را از دهان خارج کردید، آنها را زیر شیر آب سرد گرفته و بشویید. این کار باعث از بین رفتن باکتری ها، بزاق دهان و ذرات باقی مانده مواد غذایی می شود.
رعایت سلامت دهان و دندان ها، صرفا شامل نظافت بریس ها و برکت ها نیست و دندان ها باید کاملا تمیز شوند. به طور منظم دندان ها و دهان خود را مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. تا از این طریق از ایجاد پلاک دندانی جلوگیری نمائید.
این روش برای از بین بردن باکتری ها و پلاک تشکیل شده از روی ارتودنسی نامرئی مناسب می باشد.
مصرف غذا ها و نوشیدنی های رنگی در زمان درمان با ارتودنسی با وجود بریس ها در دهان، می توانند باعث به وجود آمدن لکه روی بریس ها شوند و بوی مطبوعی از خود به جا بگذارد.
اگرچه خمیر دندان برای شستن دندان ها بسیار مفید می باشد، اما ممکن است به بریس های نامرئی صدمه واردکند. بنابراین بریس ها را آرام و بدون خمیر دندان بشویید.
استفاده از هر ماده شوینده به غیر از صابون شفاف می تواند لکه دار شدن بریس ها و اجزاء ارتودنسی نامرئی را به دنبال داشته باشد.
معمولا هزینه ارتودنسی نامرئی نسبت به ارتودنسی با روش کلاسیک بالاتر است. به ویژه اگر تعداد الاینرهای بیشتر باشد، این هزینه بیشتر خواهد بود.
در دوره درمان ارتودنسی نامرئی، از آنجایی که اجزاء ارتونسی متحرک هستند، بهتر است برای جلوگیری از تشکیل پلاک و بروز پوسیدگی به طور مرتب از دهان خارج شوند و دندان ها کاملا نظافت شوند. همچنین لازم است الاینرها به طور مرتب شستشو شوند. اگر بهداشت دهان و دندان ها رعایت شود، احتمال بروز پوسیدگی وجود ندارد.
مهمترین مزیت ارتودنسی نامرئی همانطور که از اسمش پیداست، نمایان نبودن آن است. بنابراین این نوع ارتودنسی تاثیری بر چهره فرد نخواهد داشت و دیگران متوجه وجود اجزاء ارتودنسی در دهان فرد بیمار نخواهند شد. همچنین به مرور زمان با مرتب شدن دندان ها، بیمار چهره بهتری پیدا خواهد کرد. بنابراین تغییر چهره مثبتی در پایان درمان رخ خواهد داد.
درمان ارتودنسی نامرئی به هیچ عنوان دردناک نیست، چراکه فشاری که از طریق الاینرها به دندان وارد می شود کاملاً سبک و ملایم است. البته کمی احساس ناراحتی در ابتدای شروع درمان تا حدی منطقی و طبیعی است. برای جابه جایی دندان ها لازم است مقداری فشار به آنها وارد شود، اما در صورتی که این فشار استاندارد باشد نه تنها آسیب نمی رساند، بلکه باعث بهبود و سلامتی دهان و دندان خواهد شد.
در طول شبانه روز باید حداقل 20 الی 22 ساعت از الاینرها استفاده شود تا در بلند مدت تاثیر گذار باشد. بنابراین لازم است فقط هنگام خوردن غذا، الاینرها را از درون دهان خود خارج نمائید و بعد از اتمام غذا آن را از دهان خود خارج کنید.
اطلاعات تماس
ساعات کاری
© تمامی حقوق وب سایت پازل کلینیک محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا