جدیدترین روشهای ارتودنسی دندان +مزایا و معایب 3 روش جدید ارتودنسی
آیا با روش های نوین و جدید ارتودنسی دندان آشنایی دارید؟ در این مقاله مدت زمان کوتاهی با ما همراه باشید تا این روش ها را بشناسید.
چکیده مطلب
در دهه های اخیر، درمان ارتودنسی دچار تحولات بسیار زیادی شده و روش های نوینی را به بیماران ارائه داده است. با استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های ارتودنسی، تقریبا تمام مشکلات و ناهنجاری های دهان و دندان قابل درمان هستند.
روش های جدید ارتودنسی دندان
در ادامه با جدیدترین روش های ارتودنسی دندان آشنا شوید:
روش اول: ارتودنسی دیمون
یکی از پیشرفته ترین و جدیدترین روش های ارتودنسی، دیمون می باشد که دو جنس براکت فلزی و سرامیکی در آن استفاده می شوند. پیشرفته بودن ارتودنسی دیمون به این دلیل است که براکت ها می توانند به طور خودکار باز و بسته شوند و این قابلیت را دارند که با مکانیسم لغزشی منحصر به فرد خود، مزیت های بی شماری را در روند درمان ایجاد کنند.
در این روش دندان ها با سرعت بالاتری به سمت جایگاه درست خود حرکت می کنند که به همین دلیل مدت زمان درمان تا حد زیادی کمتر خواهد شد. البته باید بدانید با وجود سرعت بالا، فشار بسیار کمی به دندان ها اعمال می شود، اما با وجود همین فشار اندک تاثیرگذاری براکت های دیمون روی دندان ها فوق العاده است.
مزایای ارتودنسی دیمون
- ارتودنسی دیمون طول درمان کوتاه تری نسبت به روش های معمولی ارتودنسی دارد.
- این روش درد بسیار کمتری را برای بیماران به نسبت ارتودنسی فلزی معمولی ایجاد می کند.
- در این روش بیمار تعداد جلسات کمتری به کلینیک ارتودنسی مراجعه می کند.
- با وجود تاثیرگذاری خوب و بالای براکت های دیمون، اما فشار زیادی به دندان ها وارد نمی کنند.
روش دوم: ارتودنسی اینویزیلاین
این روش که یکی از جدیدترین و مورد پسندترین روش های ارتودنسی نامرئی می باشد، با استفاده از پلاک های شفاف و متحرکی انجام می گیرد.
مزایای ارتودنسی اینویزیلاین
- یکی از مهمترین مزیت های ارتودنسی اینویزیلاین، نامرئی بودن آن است . به همین دلیل افرادی که به دلیل داشتن موقعیت های اجتماعی خاص نمی خواهند تا براکت های ارتودنسی را روی دندان های خود داشته باشند، بسیار از این روش استقبال کرده اند.
- دیگر مزیت پلاک های این روش، متحرک بودن آن ها است. بیمار می تواند در مواقع غذا خوردن، مسواک زدن و در برخی از شرایط خاص، پلاک را از دهان خود خارج کند. به همین محدودیتی در غذا خوردن ایجاد نشده و همچنین بهداشت دهان و دندان به درستی انجام می گیرد. البته نکته مهمی که در رابطه با متحرک بودن آن باید در نظر داشته باشید، این است که زمان استفاده از پلاک را به درستی رعایت کرده و در استفاده از آن سهل انگاری نداشته باشید. زیرا به دست آمدن نتیجه درمان به همکاری شما با متخصص ارتودنسی بستگی دارد.
معایب ارتودنسی اینویزیلاین
- در حال حاضر می توان گفت که هزینه درمانی بالاتری نسبت به دیگر روش ها دارد.
- نتیجه گرفتن از درمان به همکاری دقیق و مستقیم بیمار با ارتودنتیست بستگی دارد و اگر بیمار آن ها رعایت نکند، می توان هزینه و طول درمان خود را افزایش داده و همچنین نتیجه مطلوبی را به دست نیاورد.
- متحرک بودن احتمال آسیب دیدگی و گم شدن دستگاه را افزایش می دهد.
- در صورت بروز هر مشکلی، لازم است تا مجددا از دندان ها قالب گرفته شده و پلاک خاص ساخته شود که می تواند صرف وقت و هزینه مضاعفی را برای بیمار به همراه داشته باشد.
- این روش برای درمان ناهنجاری ها و مشکلات شدید دهان و دندانی کارایی موثری ندارد.
روش سوم: میکرو اسکرو یا مینی ایمپلنت
اسکرو به معنی یک پیچ بسیار کوچک و ریز می باشد که از سمت لثه به درون استخوان فک وارد شده تا همانند نوعی لنگر برای حرکت دندان ها مورد استفاده قرار بگیرد. اصلی ترین کاربرد این روش ارتودنسی نوین، بستن فاصله بین دندانی و اصلاح دندان های کج و نامرتب می باشد. میکرو اسکرو سبب می شود تا یک و یا چند دندانی که دچار ناهنجاری هستند، بدون حرکت دیگر دندان ها به طرف موقعیت درست خود حرکت کنند.
جالب است بدانید که وقتی این ابزار کارآمد درون دهان قرار می گیرد، درمان ناهنجاری های فکی را راحت تر و آسان تر می کند. برخی از مواقع درمان بعضی مشکلات فکی تنها به کمک جراحی ممکن است، اما این روش می تواند بدون نیاز به جراحی در بسیاری از موارد اثر مطلوبی داشته باشد.
مزایای روش میکرو اسکرو
- در این روش می توان تنها سبب حرکت یک و یا چند دندان مورد نظر بدون حرکت سایر دندان ها شد.
- کارایی موثری برای بستن فاصله بین دندان ها دارد.
- می تواند نقش بسیار موثری در درمان انحرافات و چرخش های دندانی داشته باشد.
- برداشتن آن از دهان هیچ دردی برای بیمار به همراه ندارد.
- میکرو اسکرو ها از جنس تیتانیوم بوده که با بدن سازگاری بسیار بالایی دارند.
سوالات متداول
-
مدت زمان استفاده از میکرو اسکرو چقدر می باشد؟
با توجه به نوع و شدت ناهنجاری، زمانی که لازم است تا میکرو اسکرو در دهان قرار بگیرد، برای بیماران متفاوت است. اما معمولا این زمان بیش از چند ماه نمی باشد و بعد از اینکه دندان به طرف مورد نظر حرکت کرد و تغییر موقعیت داد، متخصص ارتودنسی آن را از روی دهان برمی دارد.