تولید ماده مناسب برای جلوگیری از ایجاد لکه روی براکت ارتودنسی
محققان مواد چسبندهای را برای جلوگیری از ایجاد لکه ناشی از براکت روی دندانها تولید کردهاند. در این مطلب کوتاه با پازل کلینیک همراه باشید تا این خبر را مطالعه نمایید.
چکیده مطلب
محققانی از والنسیا (اسپانیا)، لندن (انگلیس) و سول (برزیل) تحقیقاتی را برای ساخت مواد چسبندهای انجام دادهاند که از ظاهر شدن لکههای سفید روی دندان افرادی که از براکت ارتودنسی استفاده میکنند، جلوگیری میکند. اگر تحقیق شده برایتان جالب است، پس در ادامه پازل کلینیک همراه باشید.
تحقیقات انجام شده
لکههای سفیدی که براکتهای ارتودنسی اغلب روی دندانها به جا میگذارند، در نتیجه دمینرالیزاسیون مینای دندان ناشی از تکثیر باکتریها در ناحیه چسب است، بهویژه زمانی که با بهداشت نامناسب دهان همراه باشد. محققان دپارتمان ادنتولوژی Universidad CEU Cardenal Herrera در والنسیا با همکاری مؤسسه دندانپزشکی کینگز کالج لندن و دانشگاه فدرالدو ریو گراند دو سول (برزیل) کارایی سه نوع جدید چسب آزمایشی را با خواص باکتریکشی و ترمیم طبیعی مینای دندان مقایسه کردند که میتواند از ظهور این لکههای سفید در اطراف براکتها جلوگیری کند.
تحقیقات اساتید ادنتولوژی CEU UCH Salvatore Sauro و Santiago Arias با همکاری دانشگاه فدرال دو ریو گراند دو سول و مؤسسه دندانپزشکی کینگز کالج لندن که سالواتوره سائورو در آن استاد افتخاری است، در مجله علمی دندانپزشکی که یکی از معتبرترین مجلات در این زمینه در سطح بینالمللی میباشد، منتشر شده است.
خواص باکتری کشی و بازگرداندن مواد معدنی از دست رفته
این مطالعه سه چسب دندانپزشکی آزمایشی را با هم مقایسه میکند که حاوی یک نانو معدنی فعال زیستی به نام هالویزیت است و نانولولههای آن با تریکلوزان، یک عامل ضد باکتری و قارچکش قوی در غلظتهای مختلف 5، 10 و 20 درصد پر شده است. این تحقیق سه ویژگی پلیمریزاسیون جدید و تجربی بیومواد، قدرت ضد باکتریایی و خواص زیست فعال آنها را مقایسه میکند که نه تنها از دمینرالیزاسیون دندان جلوگیری میکند، بلکه باعث بازگرداندن مواد معدنی از دست رفته به دندان میشود.
سه ماده آزمایشی بررسی شده در آزمایشگاه، توانایی متوقف کردن تکثیر باکتریها را در 24 ساعت پس از استفاده نشان دادهاند، اما تنها مادهای که حاوی بالاترین غلظت تریکلوزان، یعنی 20 درصد، بوده است توانسته این ویژگی را پس از 72 ساعت حفظ کند. تا آنجا که اثر رمینرالیزاسیون، هر سه ماده آزمایش شده تا دو هفته پس از استفاده در نمونههای مینای دندان قرار داده شده در بزاق آزمایشی ثابت شده است.
این نتایج یک گام امیدوارکننده رو به جلو در جهت توسعه چسبهای جدید است که میتوانند از ظهور باکتریهایی که مواد معدنی مینای دندان اطراف براکتها را از بین میبرند، جلوگیری کرده و در عین حال به بازگرداندن مواد معدنی به مینای دندان کمک کرده و در نتیجه از ایجاد لکههای سفید بر روی دندانها جلوگیری کند.
گروه تحقیق
پروفسور سالواتوره سائورو گروههای تحقیقاتی CEU-UCH را در مهندسی بافت جامد دندان در محل و توانبخشی درمانی چسبنده با حداقل تهاجم رهبری میکند. او تحقیقات زیادی در مورد توسعه مواد زیستی جدید با خواص درمانی و کمک به معدنی سازی مجدد دندان انجام داده است. سانتیاگو آریاس لوکسان، استاد بخش ادنتولوژی CEU UCH، محقق ارشد گروه ارتودنسی و ارتوپدی دندان و صورت دانشگاه است، جایی که او کارشناسی ارشد را در این زمینه مدیریت میکند و ارتودنسی III و IV را تدریس میکند، حوزهای که او همچنین بسیاری از کارهای حرفهای خود را به آن اختصاص میدهد.