ارتودنسی سریع چیست؟ | مزایا و معایب + انواع روشها و ماندگاری
آیا تا به حال در رابطه با ارتودنسی سریع شنیده اید؟ آیا امکان دارد تا با کمک برخی از روش های ارتودنسی این درمان در مدت زمان کوتاه تری انجام شود؟ هزینه آن چه تغییری می کند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات بسیار مفیدی درباره ارتودنسی سریع به دست آورید.
چکیده مطلب
همانطور که می دانید یکی از بهترین روش های درمانی برای رفع و از بین بردن مشکلات دهان و دندان، ارتودنسی است.
بسیاری از افراد بزرگسال که دارای دندان هایی نامرتب هستند، در دوران کودکی به هر دلیلی برای درمان اقدام نکردند. نامرتبی دندان ها علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن زیبایی، می تواند مشکلات بسیاری را نیز برای فرد به همراه داشته باشد.
آیا شما هم نیاز به انجام این درمان دارید، اما طول مدت آن ذهن شما را به خود مشغول کرده است؟ در رابطه با ارتودنسی سریع شنیده اید؟ آیا تبلیغاتی که درباره کامپوزیت و یا لمنیت به نام ارتودنسی سریع به گوش می خورد، صحت دارد؟
در این مقاله مختصر و مفید با دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی همراه باشید تا اطلاعات صحیحی در این باره به دست آورید.
ارتودنسی سریع چیست؟
ارتودنسی سریع یا فوری، در واقع نوعی اصطلاح است که با هدف تسریع در مدت زمان درمان انجام می شود. در این روش ممکن است تا از نوعی ارتودنسی متحرک استفاده شده و یا از جراحی در کنار استفاده از دیگر دستگاه ها نیز کمک گرفته شود. همچنین ممکن است تا از ترکیب ارتودنسی ثابت و متحرک برای برخی افراد استفاده گردد.
آیا کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی سریع هستم؟
برای اینکه متوجه شوید که این روش می تواند برایتان مناسب باشد یا خیر، باید در جلسه مشاوره با متخصص ارتودنسی شرکت نمایید. ایشان در ابتدا به طور دقیق به بررسی وضعیت دهان و دندان شما می پردازند. با این وجود بزرگسالان بسیاری قادر به بهره مندی از این روش می باشند.
معمولا این افراد کسانی هستند که رویداد مهم و سریعی مانند جشن ازدواج در زندگی خود پیش رو دارند.
مزایای ارتودنسی سریع
به طور کلی ارتودنسی دندان دارای مزیت های بی شماری است. از بهبود و حفظ سلامت دهان و دندان گرفته تا زیبایی لبخند، هر کدام برای بیماران بسیار رضایت بخش خواهند بود. با این حال مزیت مهم ارتودنسی سریع این است که بیمار می تواند در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه دلخواه خود برسد.
هزینه ارتودنسی سریع
قیمت آن می تواند بیشتر از دیگر روش ها باشد. به خصوص روش ویلکودنتیک، جدا از هزینه های مربوط به جراحی، قیمت نهایی بالایی دارد. اما به هر حال برای افرادی که نمی خواهند تا مدت زمان طولانی از دستگاه های ارتودنسی استفاده داشته باشند، این هزینه ارزشش را دارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با کلینیک ارتودنسی پازل تماس بگیرید و زمانی را برای مشاوره با دکتر احمدرضا حسینی ترتیب دهید.
مدت زمان ارتودنسی سریع
در واقع باید بگوییم که ارتودنسی سریع می تواند حتی در چند ماه نیز نتایج خود را نشان دهد که این مدت تحت تاثیر میزان و نوع ناهنجاری بیمار و نوع روش انتخابی می باشد. در ادامه با بیان برخی از رایج ترین روش های آن، مدت زمان آن ها را نیز برایتان بیان می کنیم.
انواع ارتودنسی سریع
با وجود اینکه ارتودنسی ثابت با براکت های فلزی ممکن است تا حدود یک سال و یا بیشتر از آن زمان ببرد، برخی روش های درمانی دیگر وجود دارند که می تواند روند حرکت دندان ها را تسریع بخشند. معمولا این روش ها از انواع ارتودنسی متحرک و نامرئی هستند.
استفاده از این روش ها این امکان را برای بزرگسالان فراهم می کند که بتوانند در مدت زمان کوتاه تری به لبخند زیبای خود دست پیدا کنند. از بین تمام روش ها، در ادامه شما را با رایج ترین آن ها آشنا می کنیم:
-
ارتودنسی با الاینر های شفاف
در این نوع روش که نوعی از انواع ارتودنسی نامرئی محسوب می شود، از الاینر های شفاف به منظور مرتب کردن دندان هایی که دچار برخی مشکلات جزئی هستند، استفاده می شود. همچنین باید بدانید که این الاینرها متحرک بوده و شما می توانید در زمان مسواک زدن و غذا خوردن آن ها را از دهان خود خارج نمایید.
معمولا طول درمان در این روش، کمتر از یک سال می باشد. -
ارتودنسی سریع به روش (FAAB)
یکی دیگر از گزینه های بسیار محبوب برای افرادی که قصد دارند تا هرچه سریع تر دندان های خود را صاف و مرتب کنند، روش FAAB می باشد. در این روش متخصص ارتودنسی بیشتر متمرکز بر صاف کردن دندان های قدامی (جلویی) بیمار است، البته این بدان معنا نمی باشد که توجهی روی دندان های عقبی وجود ندارد، اما به هر حال دندان های جلویی مرکز توجه هستند.
مدت زمان درمان به این روش می تواند کمتر از 10 ماه باشد. -
ارتودنسی ویلکودنتیک
یکی دیگر از گزینه های بسیار عالی برای این نوع روش درمانی، روش ویکلودنتیک است که در آن به جای استفاده از دستگاه های ارتودنسی به تنهایی، از جراحی دهان و دندان نیز در کنار آن کمک گرفته می شود. در این روش قسمتی از استخوان آلوئولار (قسمتی که ریشه های دندان وجود دارند.) از بین خواهد رفت. هنگامی که این استخوان از بین رود، ارتودنسی ثابت می تواند تا حد بسیار سریع تری دندان ها را حرکت داده و در ادامه با جا به جایی دندان ها، بافت استخوان نیز با سرعت بالایی رشد می کند.
کدام روش ارتودنسی سریع گزینه مناسب تری می باشد؟
از بین روش های بیان شده، تمام آن ها دارای جوانب مثبت و منفی خود بوده و با توجه به نوع و میزان ناهنجاری، ارتودنتیست بیان می کند که کدامیک از آن ها برای شما گزینه معقول تر و مناسب تری می باشد.
ماندگاری ارتودنسی سریع
به طور کلی درمان ارتودنسی یک درمان دائمی محسوب شده که اگر توسط متخصص صورت گیرد، می توانید انتظار یک نتیجه مطلوب و ماندگار را داشته باشید.
آیا به کار بردن عبارت ارتودنسی سریع برای کامپوزیت و یا لمینت صحت دارد؟
به طور کلی نباید این اصلاح را برای چنین درمان های به کار برد، زیرا ارتودنسی یک روش درمانی کاملا تخصصی بوده و با استفاده از دستگاه ها و روش های خاص خود به حرکت دندان ها به سمت موقعیت صحیح می پردازد.
درست است که کامپوزیت و یا لمینت در برخی نامرتبی های جزئی دندان ها بسیار موثر هستند، اما آن ها جزء درمان های زیبایی بوده و جدا از این درمان تخصصی محسوب می شوند.
معایب ارتودنسی سریع
با وجود داشتن مزیت بسیار مهم در این روش، اما موارد زیر را می توانیم جزئی از معایب آن در نظر بگیریم:
- ممکن است از جراحی کمک گرفته شود که بیمار باید دوره نقاهت بعد از جراحی را طی کند.
- دیگر مورد مهم در رابطه با هزینه نهایی درمان بوده که به مراتب گران قیمت تر از دیگر انواع ارتودنسی است. همچنین باید گفت که اکثر بیمه های درمانی تعرفه ای برای ارتودنسی سریع به بیمه شدگان خود پرداخت نمی کنند.
- هر فردی نمی تواند کاندیدای مناسبی برای این روش ها باشد و بیمار حتما باید در ابتدا با ارتودنتیست باتجربه مشورت کند. معمولا مشکلات دهان و دندانی پیچیده تر گزینه مناسبی برای استفاده از این روش نیستند.
- دیگر موردی که می تواند به عنوان عیبی از این روش به شمار بیاید، نیاز به مراجعات بیشتر به کلینیک ارتودنسی است. زیرا دوره درمانی کوتاه تر و حرکت دندان ها تاحدودی سریع تر می باشد، درنتیجه لازم است تا بیمار در مدت زمان های کوتاه تری به کلینیک مراجعه داشته باشد.
کلام آخر
اگر شما نیز به دنبال بهترین روش برای رفع نواقص دهان و دندان خود هستید، اما تمایل به گذراندن دوره طولانی مدت درمانی را ندارید، می توانید در خصوص ارتودنسی سریع با ارتودنتیست خود مشورت داشته باشید. دکتر احمدرضا حسینی در این زمینه به طور دقیق شرایط و نیاز درمانی شما را در نظر می گیرند تا بتوانید بهترین تصمیم گیری را داشته باشید.
سوالات متداول
-
آیا روش FAAB می تواند دارای معایبی نیز باشد؟
اگر روند درمان به دست فرد غیرمجرب باشد، ممکن است تا تمام توجه روی دندان های قدامی بوده و به کجی دندان های عقبی توجهی نشود. در این صورت به دلیل کج بودن دندان های عقبی، ممکن است تا بعد از مدتی درمان نتیجه مطلوبی از خود نشان نداده و تاحدودی دندان ها به طور مجدد کج شوند.
-
آیا ارتودنسی سریع می تواند عوارضی به همراه داشته باشد؟
در صورتی که درمان به دست یک ارتودنتیست باتجربه انجام شود، درمان بدون عارضه خواهد بود. شاید بیمار در حین و یا بعد از درمان با عوارض معمولی مانند درد و حساسیت رو به رو شود که به مرور رفع می شوند و جای نگرانی وجود نخواهد داشت.
-
آیا کودکان نیز می توانند از ارتودنسی سریع استفاده داشته باشند؟
این روش برخلاف اینکه برای بسیاری از بزرگسالان محبوب است، اما گزینه درمانی مناسبی برای کودکان نمی باشد، زیرا کودکان به دلیل قرار داشتن در سن رشد، به راحتی می توانند به کمک دستگاه های ارتودنسی تحت درمان قرار بگیرند.