تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی | آیا ارتودنسی فرم لب را تغییر میدهد؟
آیا ارتودنسی بر روی چهره فرد تاثیر می گذارد؟ ارتودنسی تا چه حد می تواند موجب تغییر فرم لب ها شود؟ آیا تغییر فرم لب ها بعد از ارتودنسی موجب نارضایتی بیمار خواهد شد؟ چگونه می توان از تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی جلوگیری کرد؟ دلایل تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی چیست؟ اگر شما هم برای انجام ارتودنسی نگران زیبایی چهره و لب های خود هستید، برای رفع نگرانی خود و اطلاع بیش تر از اثرات ارتودنسی بر روی فرم لب و چهره این مقاله را مطالعه کنید.
چکیده مطلب
شاید به این فکر کرده اید که قرار گرفتن بریس های ارتودنسی روی دندان ها سبب تغییر چهره شما می شود. این فکر درست است، اما باید بدانید که بعد از اتمام این درمان شما با تناسب و تعادلی زیبا میان اجزای صورت خود از جمله، گونه، چانه و لب ها رو به رو می شوید. با این حال بسیاری از افراد از تغییر فرم لب های خود در درمان ارتودنسی خود رضایت ندارند.
آیا می خواهید تا تاثیر ارتودنسی بر فرم لب ها و علل آن را بدانید؟ به نظر شما در ناهنجاری های مختلف، ارتودنسی چگونه سبب تغییر فرم لب ها می شود؟ آیا می توان از تغییر نامناسب فرم و حالت لب ها در حین ارتودنسی جلوگیری کرد؟ با مطالعه این مقاله می توانید به پاسخ تمامی این سوالات دست پیدا کنید.
تغییر چهره بعد از ارتودنسی
ارتودنسی همان قدر که می تواند موجب بهبود وضعیت ناهنجاری های دهان و دندان ها شود می تواند، تا حدی روی زیبایی چهره نیز تاثیر بگذارد. البته این اثر در دوران ارتودنسی منفی تلقی شده اما بعد از درمان کاملا مثبت بوده و باعث زیبایی و تغییر مثبت چهره بیمار می شود. در دوران ارتودنسی بریس های داخل دهان، سیم های ارتودنسی و براکت های فلزی، موجب تغییر حالت چهره فرد به طور منفی شده و فرد را بد سیما جلوه می دهد، اما بعد از اتمام ارتودنسی و خارج کردن دستگاه ارتودنسی از دهان، به دلیل چینش صحیح دندان ها، نظم دندان ها و همچنین اصلاح جلو زدگی و عقب زدگی فک و دندان ها، چهره و لبخند فرد نسبت به قبل زیباتر و جذاب تر می شود. این تغییر در فرم گونه ها، چانه و همچنین لب ها ایجاد شده و در نهایت موجب زیبایی فرد می شود.
تاثیر ارتودنسی بر لب ها
همانطور که گفتیم ارتودنسی می تواند، تاثیر بسیاری در زیبایی و تغییر فرم چهره و لب ها بگذارد. بسیاری از افراد هنگام درمان ارتودنسی نگران چهره خود و حالت لب ها و گونه هایشان در دوران درمان و بعد از ارتودنسی می باشند. در رابطه با تغییر فرم لب در دوران ارتودنسی باید گفت، در دوران ارتودنسی و در طول درمان به دلیل وجود براکت ها، بریس و سیم های ارتودنسی و سایر دستگاه ها در دهان، فرد با توجه به نوع ارتودنسی تا حدودی دچار تغییر شده و بیشترین تغییر در فرم لب ها و همچنین گونه های فرد مشاهده و احساس می شود. در این وضعیت فرد دچار جلو زدگی لب بالایی و یا جلو زدگی لب پایینی و همچنین تغییر اندازه و بزرگتر شدن لب ها نسبت به حالت اولیه خود می شود.
فرم لب ها بعد از ارتودنسی
بعد از اتمام درمان ارتودنسی و خارج کردن بریس و سایر دستگاه ها و ابزار ارتودنسی از داخل دهان، به دلیل چینش صحیح و مرتب دندان ها، اصلاح شدن عقب زدگی و جلو زدگی ها، اصلاح انحرافات دندانی و اصلاح سایر ناهنجاری ها، لب ها نیز به حالت عادی خود برگشته و با توجه به حالت قبل و نوع عارضه در چهره فرد تغییر ایجاد می شود. برای مثال در عارضه آندربایت دندان های پایین جلوتر از دندان های بالایی قرار گرفته و فرم لب نیز با توجه به این عارضه و میزان جلو زدگی فک و دندان های پایین دچار تغییر می شود. بعد از ارتودنسی و صالاح این جلو زدگی لب پایین نیز فرم زیبایی پیدا کرده و با لب بالایی و چهره تناسب و هماهنگی خواهد داشت. در نتیجه علاوه بر تغییر فرم لب بعد از درمان ارتودنسی دندان، چهره فرد نیز جذاب و زیباتر خواهد شد.
تغییر فرم لب در ناهنجاری های مختلف
ناهنجاری های مختلف دندان و فک، می توانند روی چهره فرد تاثیرات منفی بگذارند و موجب تغییر حالت چهره و فرم لب و گونه ها شوند. بدین منظور با انجام ارتودنسی و بعد از درمان تغییرات مثبتی در حالت فرم لب ها و چهره فرد ایجاد می شود که در ادامه با توجه به ناهنجاری های ایجاد شده و درمان آن ها، به بررسی تغییر فرم لب ها بعد از ارتودنسی می پردازیم:
-
اوربایت
اوربایت از ناهنجاری هایی است که موجب جلو زدگی دندان ها و فک بالا نسبت به دندان ها و فک پایین شده و در نهایت موجب برجستگی بیش از حد و نامتناسب لب بالایی و فرو رفتگی لب پایینی می شود. بعد از اصلاح این عارضه با ارتودنسی، لب بالایی نیز مانند لب پایین و متناسب با آن عقب رفته و از شدت برجستگی آن کم می شود.
-
آندربایت
آندربایت برعکس اوربایت حالتی است که در آن فک و دندان های پایینی دچار جلو زدگی بیش از حد می شوند و در نهایت حالت برجستگی شدید و جلو زدگی در لب پایین فرد ایجاد کرده و حالت نامتناسب و بدی را به چهره و لب ها می دهند. بعد از ارتودنسی و با درمان این ناهنجاری فرم لب ها نیز اصلاح شده و لب پایینی فرد نیز مانند لب بالایی به حد متعادل جلو آمده و از میزان برجستگی آن کم می شود.
-
اپن بایت
در این ناهنجاری اپن بایت، دندان ها به طور کامل روی هم قرار نمی گیرند و همیشه کمی بین آن ها کمی باز باقی می ماند. این حالت نیز توازن لب ها و صورت را بهم زده و موجب کشیدگی لب بالایی و یا لب پایینی می شود. بعد از اصلاح این عارضه با ارتودنسی این کشیدگی برطرف شده و لب ها حالت مناسب و طبیعی خواهند داشت.
-
انحراف دندانی
انحرافات دندانی و کج بودن دندان ها نیز موجب بهم خوردن توازن و قرینگی دندان ها و لب ها می شود. در این وضعیت ممکن است به دلیل انحرافات دندانی فک و لب ها دچار انحراف شوند. معمولا زمانی که فرد لبخند می زند، این انحراف به خوبی نمایان می شود و بعد از ارتودنسی و اصلاح حالت دندان ها لب ها نیز به حالت قرینه و متعادل برگشته و فرد لبخند زیبا و جذاب خواهد داشت.
علل تغییر فرم لب بعد از ارتودنسی
جالب است بدانید بین دندان ها و لب شیاری وجود دارد که به آن ماگزیلاری می گویند. دندان ها بعد از ارتودنسی دچار تغییر شده و به سمت جایگاه اصلی و مناسب خود هدایت می شوند. به دنبال این تغییر و اصلاح ناهنجاری های موجود در دندان و فک ها، فرم لب ها نیز تغییر پیدا می کند. چرا که به دلیل وجود شیار ماگزیلاری و مرتبط بودن دندان ها و لب ها به یکدیگر در صورت تغییر دندان ها با توجه به میزان و نوع ناهنجاری، در فرم لب ها نیز تغییر ایجاد می شود.
جلوگیری از تغییر نامناسب فرم لب ها
یکی از موضوعات نگران کننده و دغدغه بسیاری از دختران و خانم هایی که تحت درمان ارتودنسی قرار می گیرند، تغییر فرم لب و چهره در حین درمان ارتودنسی می باشد. البته باید گفت جای نگرانی وجود ندارد، چرا که متخصص ارتودنسی می تواند، با استفاده از چندین راهکار از بروز تغییر فرم لب بعد از قرار گیری دستگاه ارتودنسی جلوگیری کند. بدین منظور ارتودنتیست از نوارهای خاصی بر روی بریس ها استفاده کرده و به کمک نوارها مانع جابه جایی بیش از حد لب و تغییر فرم آن می شود. در بعضی از موارد نیز ممکن است از بریس های نامرئی استفاده کند، تا فرم لب در طول ارتودنسی تغییر خاصی به همراه نداشته باشد.
سوالات متداول
-
چگونه ارتودنسی در اصلاح لبخند ناصاف تاثیر می گذارد؟
ارتودنسی می تواند به اصلاح طرح لبخند و داشتن لبخندی صاف کمک کند. زمانی که فرد دچار ناهنجاری های مختلف دندان و فک می شود، ممکن است هنگام لبخند زدن دچار کجی و انحراف لب و غیر قرینه بودن لب ها شود. در این شرایط ارتودنتیست با اصلاح عیب و ایرادهای موجود در دندان ها و فک به کمک پالاتال اکسپندر یا همان وسیع کننده کام، براکت ها، اینویزیلاین ها و … موجب بهبود وضعیت قرار گیری دندان ها شده و بدین ترتیب به بهبود وضعیت لب و برقراری تعادل و توازن در لب ها به هنگام لبخند زدن کمک می کند.