هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی + مراکز بیمه تامین اجتماعی
آیا بیمه تامین اجتماعی هزینه ای بابت ارتودنسی پرداخت می کند؟ در این صورت به کدام مراکز باید مراجعه شود؟ چگونه بیمه تامین اجتماعی می تواند در خصوص کاهش هزینه های درمان ارتودنسی موثر باشد؟ چه بیمه هایی هزینه این درمان را تقبل می کنند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات را به دست آورید.
چرا این مطلب برای من مفید است؟
حتما شما هم جزو بیمه شدگان بیمه تامین اجتماعی هستید و به درمان ارتودنسی دندان نیاز دارید و با توجه به هزینه های نسبتا بالای این درمان به دنبال استفاده از بیمه تامین اجتماعی برای کاهش هزینه ارتودنسی دندان خود هستید. برای کاهش هزینه های درمان لازم است هم با قوانین بیمه مرتبط با درمان خود آشنا باشید و هم مراکز تحت پوشش را بشناسید و همچنین اطلاعاتی درمورد بیمه های تکمیلی داشته باشید که همگی در این مطلب در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
ارتودنسی در مراکز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی
برای اینکه بتوانید از بیمه خود برای پوشش هزینه های درمان استفاده کنید، لازم است صرفا به مراکزی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند مراجعه کنید. از بین هزاران مرکز درمانی تحت پوشش این بیمه در سراسر کشور، تعداد محدودی درمان ارتودنسی دندان را ارائه می دهند.
توجه: در به روز رسانی های این مطلب به تدریج تمامی مراکز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در سراسر کشور که درمان ارتودنسی دندان در آنها امکان پذیر است معرفی خواهند شد، پس اگر شهر محل سکونت شما در این لیست نیست، می توانید کمی بعد دوباره به این مطلب مراجعه کنید.
- تهران: برای انجام ارتودنسی دندان با بیمه تامین اجتماعی در تهران باید به بیمارستان میلاد مراجعه کنید. گذشته از میزان پوشش هزینه ارتودنسی توسط این بیمه، یکی از مزایای درمان در این مرکز، حضور متخصصین باتجربه و برجسته برای درمان در این بیمارستان است. همچنین بیمارستان میلاد تهران از تمامی تجهیزات لازم جهت درمان ارتودنسی برخوردار است.
- تبریز: بیمارستان های استاد عالی نسب و 29 بهمن در این شهرستان خدمات درمانی دندانپزشکی را تحت پوشش بیمه تامین ارائه می دهند، اما هنوز درمان تخصصی ارتودنسی در این درمان ها قرار ندارد.
- مشهد: بیمارستان های 17 شهریور و فارابی و پلی کلینیک تخصصی بلال حبشی در این شهرستان درمان های دندانپزشکی بیمه تامین اجتماعی را انجام می دهند، اما متاسفانه در حال حاضر متخصص ارتودنسی در آنها حضور ندارد.
بیمه تامین اجتماعی کدام هزینه های دندانپزشکی را پرداخت می کند؟
بیمه تامین اجتماعی به مرور زمان خدمات درمانی دندانپزشکی تحت پوشش خود را گسترش داده است. امروز و در زمان نگارش این مطلب این درمانها تحت پوشش این بیمه هستند و چنانچه شما به مراکز تحت پوشش این بیمه، بویژه بیمارستانها و مراکز درمانی متعلق به آن، مانند بیمارستان میلاد تهران و … مراجعه کنید می توانید این درمانها را رایگان انجام دهید:
- ویزیت دندانپزشکی: طی یک جلسه معاینات کامل انجام شده و طرح درمان، درخواست رایوگرافی و آزمایش و تجویز دارو در صورت لزوم انجام می شود.
- رادیوگرافی تک دندان
- کشیدن دندان
- جراحی دندان نهفته در نسج نرم
- جراحی دندان نهفته در نسج سخت
- جرمگیری دندان
- بروساژ دندان: این مورد معمولا بعد از جرم گیری انجام می شود.
- پرکردن و ترمیم دندان
توجه: از سال 1400 برای استفاده از بیمه تامین اجتماعی در هر یک از دندانهای فوق نیازی به ارائه دفترچه بیمه نیست و کافی است با در دست داشتن کارت ملی به یکی از مراکز درمانی تامین اجتماعی مراجعه کنید.
پیشنهاد میکنیم حتما بخوانید
هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی
قوانین بیمه تامین اجتماعی به طور مداوم در حال تغییر و بازنگری هستند. در حال حاضر این بیمه هزینه خدمات درمانی را پرداخت می کند ولی هزینه درمانهایی که جزو دندانپزشکی زیبایی هستند را پوشش نمی دهد. متاسفانه علیرغم اینکه ارتودنسی دندان جزو فرایندهای درمانی بوده که انجام آن برای بسیاری از افراد کاملا ضروری است، در قوانین این بیمه تامین اجتماعی جایی برای آن در نظر گرفته نشده است.
با این وجود در برخی از مراکز تحت پوشش این بیمه درمان ارتودنسی دندان توسط متخصصین برجسته در حال انجام است و شما می توانید با مراجعه به این مراکز درمان خود را (البته با پرداخت هزینه) انجام دهید. این موضوع می تواند نشان از برنامه احتمالی این سازمان برای تحت پوشش قرار دادن هزینه های درمانی ارتودنسی در آینده داشته باشد.
استفاده از بیمه تامین اجتماعی برای کاهش هزینه ارتودنسی
اگرچه بیمه تامین اجتماعی هزینه ارتودنسی دندان را پوشش نمی دهد اما این بدان معنا نیست که نمی توانید با استفاده از این بیمه هزینه ارتودنسی را کاهش دهید. به گفته دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی، تقریبا در تمامی مواردی که به کلینیک برای انجام درمان مراجعه می کنند، یک سری از موارد درمانی باید قبل از شروع ارتودنسی انجام شود و شروع درمان قبل از انجام این موارد به هیچ عنوان توصیه نمی شود:
- ترمیم و پر کردن دندانهای پوسیده
- ترمیم دندانهایی که دچار ترک و یا شکستگی هستند
- درمان بیماریهای لثه
- جرم گیری دندان
شما می توانید تمامی این درمانها را با استفاده از بیمه تامین اجتماعی به صورت رایگان انجام دهید و به این ترتیب هزینه کلی درمان را گاها تا 50% کاهش دهید.
کدام بیمه ها هزینه ارتودنسی را پرداخت می کنند؟
در حال حاضر تنها بیمه های درمانی نیروهای مسلح و بیمه های درمانی برخی از بانک ها تنها بخشی از هزینه ارتودنسی را (آن هم بعد از تایید دندانپزشک معتمد مرکز) پرداخت می کنند. متاسفانه درمان ارتودنسی در اکثر بیمه ها پوشش داده نمی شود و شما باید برای پرداخت هزینه های آن شخصا برنامه ریزی کنید.
برای اطلاع دقیق از پوشش بیمه خود در درمان ارتودنسی قبل از اینکه اقدام به انتخاب مرکز درمانی خود کنید، با مرکز بیمه و یا کلینیک های مدنظرتان تماس بگیرید.