خانه » راهنمای بیمار » آماده شدن برای ارتودنسی
آیا شما هم قصد انجام درمان ارتودنسی دندان را دارید؟ به نظر شما چرا لازم است تا خود را برای درمان ارتودنسی آماده کنید؟
زیرا یک درمان بلند مدت است و با توجه به نوع درمان ممکن است تا محدودیت هایی در غذا خوردن، تکلم و … برایتان ایجاد شود. گذشته از تمام این موارد، هر کاری که با آمادگی و مقدمه چینی انجام شود، قطعا نتیجه بهتری به همراه خواهد داشت.
بنابراین این مقاله را مطالعه نمایید تا اطلاعات لازم در خصوص آمادگی های درمان ارتودنسی دندان به دست بیاورید.
جهت شروع درمان باید مواردی مانند انتظارات خود از درمان، هزینه درمان و نیز انتخاب یک متخصص ارتودنسی خوب را در نظر بگیرید. در اینجا قصد داریم شما را با مراحل آماده شدن برای انجام ارتودنسی بیشتر آشنا نماییم. این مراحل شامل موارد زیر می شوند:
لازم است تا خود را به طور ذهنی برای ارتودنسی آماده کنید تا روند درمانی را راحت تر سپری نمایید. همانطور که می دانید این درمان یک روش طولانی مدت می باشد. پس باید آمادگی این را داشته باشید که در جلسات مکرر و منظم بین 6 ماه تا 3 سال با توجه به روش درمانی خود، به کلینیک ارتودنسی مراجعه داشته باشید. وجود بریس های ارتودنسی روی دندان هایتان، می توانند تغییراتی را در روند روزمرگی شما داشته باشند.
در این مرحله شما تحت معاینه ارتودنتیست خود قرار می گیرید و ایشان تمامی سوابق پزشکی شما را مورد بررسی قرار می دهند. در ادامه هر گونه اقدام درمانی که شما قبل از شروع درمان به آن نیاز داشته باشید را برایتان بیان می کند. این موارد عبارتند از:
در این مرحله به طور کامل شرایط دهان و دندانی شما مورد ارزیابی قرار می گیرد. متخصص ارتودنسی به خوبی می داند که شروع درمان ارتودنسی با وجود بیماری های دهان و دندانی موثر واقع نخواهد شد. بنابراین در ابتدا لازم است تا سلامت دهان و دندان بررسی شود.
معمولا بسیاری از افرادی که برای درمان ارتودنسی مراجعه می کنند، دچار پوسیدگی های دندانی می باشند، زیرا دندان های ناهماهنگ به راحتی دچار پوسیدگی می شوند و آسیب می بینند. بنابراین ارتودنتیست قبل از هرگونه اقدامی برای ارتودنسی، با نهایت دقت به ترمیم پوسیدگی های دندان می پردازد.
در برخی مواقع یک و یا چند دندان در درمان کشیده می شوند که اگر دندان پوسیده در روند کشیدن برای درمان قرار داشته باشد، نیازی به ترمیم ندارد. این نکته حائز اهمیت است که ارتودنتیست تا حد امکان مانع از کشیدن دندان می شود و اگر لزومی به کشیدن دندان در حین درمان وجود داشته باشد، سعی می کند تا دندان پوسیده را از دهان خارج کند.
وجود بیماری های لثه می توانند در روند درمان اختلال ایجاد کنند و عوارض متعددی را به همراه داشته باشند که یکی از این عوارض تحلیل لثه است. به همین جهت ارتودنتیست برای جلوگیری از این اتفاق، در ابتدا وضعیت لثه را به طور کامل بررسی کرده و در صورت لزوم برای درمان آن اقدام می کند. در برخی از مواقع نیز، بیمار به متخصص مربوطه ارجاع داده می شود.
عدم فضای کافی در دهان برای دندان ها و یا وجود یک دندان عقل نهفته می تواند منجر به کج شدن دندان ها شود. بنابراین در برخی از مواقع لازم است تا دندانی کشیده شود تا فضای مناسب برای قرار گیری دیگر دندان ها به وجود بیاید. این دندان ممکن است تا دندان عقل نهفته، دندان پوسیده و دندان عقل نیمه نهفته باشد که متخصص ارتودنسی به خوبی می داند که کدام دندان و در چه زمانی باید این کار انجام شود. در بسیاری از مواقع حتی تا بعد از اتمام درمان ارتودنسی، نیازی به کشیدن دندان عقل نیست.
جرم های دندانی علاوه بر آسیب به سلامت دهان و دندان، می توانند در بین دندان ها نیز ایجاد شده و روند حرکت دندان ها در طول درمان ارتودنسی را مختل کنند. به همین دلیل جرم گیری دندان قبل از ارتودنسی دارای اهمیت زیادی می باشد. برای اینکار در ابتدا به کمک یک وسیله چرخشی به همراه یک مسواک و یا وسیله ای به نام rubber cup، سطح مینای دندان های مورد نظر برای گذاشتن براکت، پاکسازی و تمیز می شود.
با قرار گرفتن بریس ها روی دندان ها، محدودیت هایی در غذا خوردن ایجاد خواهد شد. متخصص ارتودنسی در این باره با شما صحبت کرده و برنامه غذایی مناسب این دوران را برایتان شرح می دهد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با بایدها و نباید های غذایی در ارتودنسی، می توانید به مطالعه مقاله رژیم غذایی در ارتودنسی بپردازید.
اطلاعات تماس
ساعات کاری
© تمامی حقوق وب سایت پازل کلینیک محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا