جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ارتودنسی نوجوانان | انواع براکتها و سن مناسب ارتودنسی در نوجوانی

ارتودنسی نوجوانان
محتوای جدول

چکیده مطلب

اگر به هر دلیلی والدین از مراجعه به متخصص ارتودنسی در سنین پایین فرزند خود غافل شده باشند، سنین نوجوانی نیز می تواند زمان مناسبی برای درمان ارتودنسی دندان باشد. رایج ترین سنی که درمان ارتودنسی برای نوجوانان صورت می گیرد، سنین بین 11 الی 15 سال می باشد که بین این بازه سنی، بهترین آن 12 سالگی است. در دوران نوجوانی، دندان های دائمی روییده و به همین جهت ارتودنتیست می تواند به راحتی به تشخیص فاصله بین دندان ها، کوچک بودن فک، منطبق نبودن فک ها روی هم، بزرگ بودن دندان ها و دیگر مشکلات دهان و دندان بپردازد. ارتودنسی دندان در سنین نوجوانی می تواند مزایا و فواید بسیاری داشته باشد. این درمان با ایجاد هماهنگی بین فک و دندان ها زیبایی بی نظیری را در چهره ایجاد کرده و سبب افزایش اعتماد به نفس نوجوان می شود. یکی دیگر از فواید مهمی که می توان بیان کرد، این است که ارتودنسی در سنین نوجوانی می تواند سبب کاهش هزینه های درمان در سنین بزرگسالی شود. شما با مطالعه ادامه این مقاله می توانید اطلاعاتی کافی درباره مزیت های ارتودنسی نوجوانان و سن مناسب ارتودنسی نوجوانان به دست آورید، پس همراه با ما باشید.

ارتودنسی نوجوانان

ارتودنسی نوجوانان

رایج ترین روش درمانی برای اصلاح مشکلات فکی و دهانی در سنین نوجوانی، ارتودنسی دندان می باشد، زیرا در سنین نوجوانی همچنان فک رشد می کند و به همین جهت متخصص ارتودنسی می تواند به راحتی به اصلاح موقعیت فک ها بپردازد. در سن نوجوانی دندان های دائمی درآمده اند و واکنش بسیار مناسبی با دستگاه های ارتودنسی از خود نشان می دهند. همچنین همکاری نوجوانان با ارتودنتیست نسبت به کودکان بسیار راحت تر است که همین موضوع بر سریع تر طی شدن روند درمان ارتودنسی تاثیر گذار است. مورد دیگری که در این باره وجود دارد، سوخت و ساز بالای بدن نوجوانان است که سبب سریع تر طی شدن روند درمان می شود. بهترین و مناسب ترین سن نوجوانی برای درمان ارتودنسی بازه 12 الی 15 سالگی می باشد. انجام ارتودنسی در این سن نیز دارای مزیت هایی است که در ادامه مقاله به آن ها اشاره می کنیم.

سن مناسب ارتودنسی نوجوانان

ارتودنسی دندان یک درمان بی نظیر برای اصلاح ناهنجاری های فکی و دندانی در بین افراد می باشد. ارتودنسی دندان محدودیت سنی نداشته و در تمام بازه های سنی مورد استفاده قرار می گیرد. در بین بازه های سنی، نوجوانان بیش از کودکان و بزرگسالان برای درمان ارتودنسی از خود رغبت نشان می دهند. در واقع منظور از سن نوجوانی، بازه 11 تا 15 سالگی بوده که در این سن دندان های دائمی رشد نموده اند و به همین دلیل نقص های دندانی قابل مشاهده می باشند. در سنین نوجوانی رشد فک به اتمام نرسیده است، به همین جهت دستگاه های ارتودنسی به خوبی قادر به اصلاح موقعیت فک و دندان ها هستند و روند درمان سریع تر از دوران بزرگسالی اتفاق می افتد. جالب است بدانید اغلب نوجوانان براکت های ارتودنسی را مانعی برای زیبایی خود تلقی نمی کنند و تمایل بسیار خوبی برای درمان ارتودنسی از خود نشان می دهند.

مزایای ارتودنسی نوجوانان

مزایای ارتودنسی نوجوانان

ارتودنسی نوجوانان دارای فواید و مزایای متعددی بوده که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. بعضی از نوجوانان دچار اختلالاتی در بین دندان های جلویی خود بوده که این مسئله آن ها را دچار مشکلاتی در ادا کردن برخی از کلمات می کند. این اتفاق اعتماد به نفس نوجوان را در مدرسه و در هر جمعی کاهش می دهد که البته ارتودنسی بهترین روش درمانی برای حل این مشکل می باشد.
  2. اگر نوجوانی دارای مشکلاتی در بلع و یا جویدن غذا و همچنین برخی از مشکلات تنفسی باشد، ارتودنسی دندان بهترین روش درمانی برای رفع این مشکل بوده که به درمان این ناهنجاری ها می پردازد.
  3. یکی از مزیت های مهمی که ارتودنسی دندان در سنین نوجوانی نسبت به سنین بزرگسالی دارد، این است که در ارتودنسی نوجوانان کشیدن دندان و جراحی ضرورت ندارد. در واقع در سنین بزرگسالی رشد فک به اتمام رسیده و اگر فردی دچار ناهنجاری های فکی باشد، دستگاه های ارتودنسی نمی توانند به تنهایی به اصلاح آن بپردازند. در این صورت درمان ارتودنسی در کنار جراحی انجام می گیرد.
  4. معمولا بیماری های دهان و دندان در سنین بزرگسالی نسبت به دیگر سنین بسیار شایع تر می باشند. ارتودنسی نوجوانان با مرتب کردن دندان ها شرایط بهداشت دهان و دندان را ساده تر و راحت تر کرده و با کمک به بهداشت دهان و دندان بهتر، می تواند مانع از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری های دهان و دندان در آینده شود.
  5. هزینه ارتودنسی دندان در سنین نوجوانی دارای هزینه کمتری نسبت به ارتودنسی در سنین بزرگسالی می باشد.
  6. نوجوانان همکاری بسیار بهتری با ارتودنتیست خود نسبت به سنین کودکی دارند که به همین جهت درمان روند سریع تری را خواهد داشت.

مراقبت های ارتودنسی نوجوانان

مراقبت های ارتودنسی نوجوانان

نوجوانان در سنی می باشند که قادر به تشخیص خوب و بد بوده و به همین دلیل می دانند که باید به خوبی توصیه های ارتودنتیست خود را رعایت کنند. اگر شما هم در سن نوجوانی به سر می برید، در طی درمان ارتودنسی خود باید به برخی از نکات توجه داشته باشید که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. به خوبی مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشید. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را جدی بگیرید و روزانه وقتی را برای انجام آن ا اختصاص دهید. برای تمیز کردن بین براکت ها و از بین بردن پلاک ها و غذا های باقی مانده در بین دندان ها و براکت ها، می توانید از مسواک های مخصوص ارتودنسی کمک بگیرید.
  2. اگر از پلاک های متحرک استفاده می کنید، مراقب باشید تا آسیبی به پلاک متحرک خود وارد نکنید و یا آن را گم نکنید. پلاک ارتودنسی خود را در کیف مخصوص نگهداری نمایید.
  3. همچنین بعد از مصرف غذا، قبل از اینکه پلاک خود را در دهان بگذارید، حتما آن را تمیز کنید. پلاک متحرک خود را به کمک آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که این کار را هرگز با آب داغ انجام ندهید. همچنین پلاک خود را با خمیر دندان نشویید، زیرا احتمال سایش پلاک متحرک وجود دارد.
  4. مراجعات منظمی به کلینیک ارتودنسی داشته باشید.
  5. رژیم غذای مناسبی را در حین درمان ارتودنسی خود دنبال کنید و مراقب باشید تا با گاز زدن و یا جویدن غذا های سفت، براکت های ارتودنسی خود را نشکنید.

سوالات متداول

  1. به چه دلیل سن نوجوانی سن مناسبی برای ارتودنسی دندان به شمار می آید؟

    در سن نوجوانی استخوان ها به سرعت رشد می کنند، پس به همین علت بهترین زمانی که می توان به اصلاح موقعیت فک و دندان ها پرداخت، سنین نوجوانی می باشد. افزایش متابولیسم در سنین نوجوانی افزایش یافته که همین موضوع سبب کاهش طول دوره درمان و سریع تر طی شدن روند درمان می شود. نوجوانان حساسیت کمتری به براکت ها و سایر ابزار های ارتودنسی نسبت به بزرگسالان و کودکان از خود نشان می دهند و در واقع می توان گفت آمادگی بهتری از نظر روحی برای نوجوانان وجود دارد که تمامی این مسائل به سریع تر طی شدن روند درمان منجر خواهد شد.

  2. در چه مواقعی ارتودنتیست، درمان ارتودنسی را در سن نوجوانی مناسب نمی داند؟

    اگر نوجوانی دچار برخی از اختلالات و ناهنجاری های شدید اسکلتی در یکی از فک های خود باشد، ارتودنتیست دوره نوجوانی را برای درمان ارتودنسی مناسب نمی داند و توصیه می کند تا درمان، بعد از تمام شدن رشد اسکلتی صورت گیرد. در این زمان اگر درمان ارتودنسی انجام شود، رشد اسکلتی در درمان تاثیر منفی گذاشته و زمینه درمان در سنین بالاتر را از بین می برد.

  3. چه مدل براکت هایی برای نوجوانان مورد استفاده قرار می گیرد؟

    انتخاب نوع براکت ارتودنسی در معاینه اولیه و با بررسی و چکاپ دندان ها توسط ارتودنتیست و با مشورت بیمار صورت می گیرد. انواع متفاوتی از براکت ها مانند براکت های فلزی، براکت های نامرئی و براکت های لینگوال می توانند برای نوجوانان مورد استفاده قرار بگیرند.