کلینیک ارتودنسی پازل

دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی

از دانشگاه UCL لندن انگلستان

بورد تخصصی ارتودنسی از دانشگاه رویال انگلستان

عوارض ارتودنسی در سن بالا چیست؟ + علت و راهکارهای پیشگیری عوارض ارتودنسی در سن بالا چیست؟ + علت و راهکارهای پیشگیری کلینیک ارتودنسی پازل

عوارض ارتودنسی در سن بالا چیست؟ + علت و راهکارهای پیشگیری

چهارشنبه, 25 فروردين 1400 ساعت 07:12
این مورد را ارزیابی کنید
(9 رای‌ها)

 چکیده مطلب

در سنین بزرگسالی درمان ارتودنسی می تواند نتیجه بخش باشد، اما عوارض و مشکلات مختلفی را به دنبال دارد، اما چرا؟ یعنی افراد بزرگسال نمی توانند کاندیدای مناسبی برای این درمان باشند و از مزیت های آن بهره مند گردند؟
این عوارض در سنین بالا کدام اند و به چه دلایلی ایجاد می شوند؟
آیا امکان جلوگیری از بروز این مشکلات وجود دارد؟
همراهان همیشگی پازل کلینیک، در این مقاله با ما همراه باشید تا پاسخ سوالات بالا را برایتان شرح دهیم و در انتها شما را بهترین نوع ارتودنسی برای افراد بزرگسال آشنا کنیم.

آیا امکان ارتودنسی در سنین بالا وجود دارد؟

ارتودنسی در سنین بالا

ارتودنسی دندان ها در سنین مختلف حتی بزرگسالی نیز امکان پذیر بوده و می تواند به بهبود ناهنجاری های ایجاد شده در دهان و دندان ها بپردازد. در نتیجه باید گفت درمان ارتودنسی محدودیت سنی ندارد، اما هر چه سن بیمار کمتر باشد، درمان راحت تر و سریع تر صورت گرفته و نتیجه مطلوب تری نیز دارد. با اینکه ارتودنسی در سنین کودکی موثرتر بوده و دوران کودکی، سن طلایی درمان با ارتودنسی می باشد، اما در سنین بزرگسالی نیز می توان به کمک ارتودنسی، دندان های هم ردیف و مرتب داشت.
البته در این سن ممکن است، فرد دچار مشکلات بسیاری در ناحیه دهان، دندان ها، لثه و فک باشد که قبل از هر چیز باید به درمان آن ها توجه شود.
همچنین به دلیل شکل گیری و استحکام استخوان های فک و شکل گیری ریشه دندان ها، در این سن درمان سخت تر صورت می گیرد و روند بهبود وضعیت فرد کند تر پیش می رود.
بدین ترتیب می توان گفت درمان در این سن طولانی تر بوده و فرد برای داشتن دندان های زیبا و سالم باید مراحل زیادی را طی کند.

عوارض ارتودنسی در سنین بالا

عوارض ارتودنسی در سنین بالا

عوارض ارتودنسی دندان در این سنین عبارتند از:

  1. طولانی شدن دوره درمان و استفاده طولانی مدت از بریس های ارتودنسی
  2. افزایش هزینه ارتودنسی دندان به دلیل افزایش مشکلاتی از جمله پوسیدگی های دندان ها، عفونت لثه و آسیب دیدگی مینای دندان و ...
  3. سخت شدن درمان و نیاز به جراحی فک به دلیل پیشرفت ناهنجاری ها و عدم انعطاف پذیری و شکل گیری دندان ها و استخوان های فک
  4. کاهش اعتماد به نفس در فرد و خجالت کشیدن از دیگران به دلیل قرار گرفتن بریس های ارتودنسی در روی دندان ها
  5. بروز و تشدید سر درد و همچنین احساس ناراحتی در صورت
  6. افزایش درد و ناراحتی های فرد و بروز حساسیت های دهانی از جمله زبان و لثه ها به دلیل وجود بریس و دستگاه های ارتودنسی در دهان
  7. امکان بازگشت مجدد ناهنجاری ها و عدم مطلوبیت درمان ارتودنسی
  8. احتمال از دست دادن یک الی چند دندان دائمی برای انجام ارتودنسی و خالی کردن فضای مورد نیاز در فک
  9. عدم نتیجه مطلوب و کارساز بودن ارتودنسی

علل عوارض ارتودنسی در سنین بالا

از جمله علت های بروز عوارض ارتودنسی در سنین بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی صحیح
  2. مصرف مشروبات الکلی و دخانیات
  3. عادات غلط دهانی از جمله دندان قروچه، شکستن تنقلات سفت با دندان ها، جویدن سر خودکار و مداد و ...
  4. ورود ضربه و فشار به ناحیه فک و دندان ها به دلیل سوانح مختلف ورزشی، تصادفات و ...
  5. عدم چکاپ و معاینه به موقع دندان ها و رسیدگی به مشکلات و ناهنجاری های دندان، لثه و ...
  6. تشدید ناهنجاری ایجاد شده در دندان ها و دهان
  7. جنس بد دندان ها و همچنین مشکلات مادرزادی فک و دهان
  8. نگرانی و ترس از درمان ارتودنسی
  9. نگرانی از هزینه درمان ارتودنسی

پیشگیری از عوارض ارتودنسی بزرگسالان

پیشگیری از عوارض ارتودنسی بزرگسالان

جهت پیشگیری از عوارض ناشی از ارتودنسی در سنین بزرگسالی لازم است در سنین کم تر به نکاتی توجه شود که این نکات عبارتند از:

  1. ترک عادات غلط دهانی از جمله دندان قروچه، جویدن سر مداد و خودکار، باز کردن درب بطری با دهان، شکستن تنقلات سفت با دندان ها و ...
  2. رعایت بهداشت دهان و دندان ها از جمله: مسواک زدن به صورت صحیح و در وقت مناسب، استفاده از دهان شویه، استفاده از آب نمک، استفاده از نخ دندان
  3. مراجعه به موقع به کلینیک ارتودنسی، جهت چکاپ کامل دندان ها و درمان سریع پوسیدگی های دندانی
  4. اطلاع به متخصص ارتودنسی در رابطه با حساسیت های دهانی

بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان

بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان

در دوران بزرگسالی افراد به نمایان بودن بریس های دندانی حساس بوده و در اکثر موارد نمی خواهند دیگران متوجه درمان آن ها شوند. به همین منظور می توان گفت بهترین نوع ارتودنسی در دوران بزرگسالی، ارتودنسی به روش های نامرئی می باشد، چرا که این نوع ارتودنسی امکان دیده شدن دستگاه ارتودنسی و جلب توجه آن را به دیگران نمی دهد. ارتودنسی لینگوال که در آن بریس ها در پشت دندان ها و داخل دهان نصب می شوند و همچنین ارتودنسی با براکت های سرامیکی و یا پلاک های شفاف بیش از سایر روش ها و انواع ارتودنسی مناسب بزرگسالان می باشند. ناگفته نماند تعیین بهترین نوع ارتودنسی بر عهده متخصص ارتودنسی بوده و با توجه به شرایط بیمار و شدت عارضه صورت می گیرد. در نتیجه ممکن است در مواقعی بریس فلزی بهتر از بریس سرامیکی و یا لینگوال باشد.

سوالات متداول

  1. ارتودنسی در سن بالا چگونه منجر به حساسیت دندان ها می شود؟

    افزایش سن منجر به تضعیف استخوان ها و همچنین آسیب پذیر تر شدن دندان ها شده و به دنبال آن عوارض مختلفی در دهان و دندان ها ظاهر می شوند. یکی از این ناراحتی ها و عوارض آسیب دیدگی و حساس شدن مینای دندان می باشد. از آن جایی که دندان های فرد در سن بالا حساس تر می باشند، بعد از ارتودنسی ممکن است، مینای دندان تضعیف شده و دندان ها نیز نسبت به مصرف مواد خوراکی داغ و یا سرد و حتی شیرین و ترش حساس شده و واکنش نشان دهند. بدین ترتیب ارتودنسی در سنین بالا احتمال بروز حساسیت های دهانی و دندان ها را بیشتر می کند.
  2. آیا ارتودنسی در سنین 40 سالگی کارساز بوده و نتیجه مطلوبی به همراه دارد؟

    در پاسخ به این سوال باید گفته البته که ارتودنسی محدودیت سنی نداشته و در هر سنی می توان برای انجام آن اقدام کرد اما باید به این موضوع توجه داشت که در سنین بالا درمان، با روندی کند و سخت تر مواجه خواهد شد. در صورتی که فرد در سن 40 سالگی مشکل خاص دندانی و یا ناراحتی در لثه نداشته باشد، این درمان نتیجه مطلوب خواهد داشت و حتی ممکن است، مدت زمان استفاده از بریس و دستگاه های ارتودنسی طولانی نباشد، اما اگر فرد دچار بیماری های لثه و یا پوسیدگی های شدید دندان ها باشد و یا شدت ناهنجاری بسیار زیاد باشد علاوه بر ارتودنسی باید درمان های دیگری از جمله عصب کشی، پر کردن دندان ها و حتی جراحی فک انجام شود تا درمان ارتودنسی با نتیجه مطلوبی همراه باشد.
خواندن 14530 دفعه