کلینیک ارتودنسی پازل

دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی

از دانشگاه UCL لندن انگلستان

بورد تخصصی ارتودنسی از دانشگاه رویال انگلستان

سوالات متداول

دوشنبه, 02 تیر 1399 ساعت 06:42
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

اگر شما هم درمان ارتودنسی را انجام داده اید و یا قصد انجام آن را دارید، در این مطلب سعی کرده ایم سولات متداولی که در خصوص ارتودنسی دندان ممکن است برای شما پیش بیاید را مورد بررسی قرار دهیم.

1.آیا با انجام ارتودنسی طول عمر دندان افزایش پیدا می کند؟

با مرتب نمودن دندان ها به وسیله ارتودنسی، موقعیت آن ها در داخل فک بسیار مناسب می شود که در نتیجه سبب می شود تا نیرو در همه جهت ها به صورت متوازن پخش شود و فشار روی ریشه دندان ها کاهش پیدا کند. همچنین با مرتب کردن دندان ها، به راحتی می توان آن ها را نسبت به گذشته تمیز نمود.

2.آیا با انجام ارتودنسی می توان مشکلات گوارشی را نیز برطرف نمود؟

هر دندان بالایی در حالت معمولی با دو دندان پایینی تماس دارد. اگر دندان های فردی این وضعیت را نداشته باشد، آسیاب شدن غذا به خوبی انجام نشده و در نتیجه مشکلاتی در هضم غذا و گوارش برای شخص ایجاد خواهد شد. با انجام ارتودنسی می توان این تماس ها را بین دندان ها ایجاد نمود و عمل جویدن را بهبود داد.

3.آیا با انجام ارتودنسی می توان مشکلات عضلانی را هم برطرف نمود؟

در صورتی که افراد قسمت زیادی از فعالیت های خود را به کمک دست راست انجام دهند، دارای عضلات بزرگ تری نسبت به دست چپ خود می باشند. اما این امر به دلیل پنهان بودن دست ها در زیر لباس مشخص نمی شود. به همین صورت اگر فردی به دلیل مسائلی مانند کوچکی فک و یا عادت کردن، در هنگام غذا خوردن از یک طرف فک کمک بگیرد، عضلات یک طرف فک او نسبت به طرف دیگر در آینده بزرگ تر خواهد شد و نامتقارنی برای فک او ایجاد می شود. به دلیل این که این مسئله در برخورد با دیگران بسیار به چشم می آید، بنابراین فرد حتما برای درمان آن باید اقدام کند. مشکلات عضلانی زیادی در سیستم جونده وجود دارند که همه آن ها را با درمان ارتودنسی می توان برطرف نمود.

4.سن مناسب برای درمان ارتودنسی چه سنی است؟

این درمان را می توان از اواخر سن 3 سالگی و تا زمانی دندان ها در دهان هستند، به کار گرفت. در سنین پایین تر و زمانی که دندان های شیری وجود دارد، برای درمان عادت مکیدن انگشت، دستگاه های ساده ارتودنسی مورد استفاده قرار می گیرند. بعد از آن از سن 6 سالگی و زمانی که دندان های دائمی شروع به رشد خواهند کرد، ارتودنتیست بعد از حذف کردن عامل به وجود آورنده، جهت اعمال تغییرات در فک در جهات گوناگون اقدام خواهد کرد. در بازه سنی 12 تا 15 سال امکان تغییرات اسکلتال و نیز بزرگ نمودن فک وجود دارد. بهترین سن جهت درمان ارتودنسی و استفاده از دستگاه های مخصوص ارتودنسی، 12 سالگی می باشد. بعد از این سن جهت انجام ارتودنسی باید درمان به صورت محافظه کارانه تر صورت گیرد. بعد از سن 30 سالگی، استخوان فک کمی دچار تحلیل می شود که باید محدودیت هایی در خصوص نوع درمان و یا نحوه آن توسط ارتودنتیست اعمال شود.

خواندن 5140 دفعه