کلینیک ارتودنسی پازل

دکتر احمدرضا حسینی، متخصص ارتودنسی

از دانشگاه UCL لندن انگلستان

بورد تخصصی ارتودنسی از دانشگاه رویال انگلستان

بهترین نوع ارتودنسی دندان کدام است؟ + معیارهای تشخیص برای هر سن بهترین نوع ارتودنسی دندان کدام است؟ + معیارهای تشخیص برای هر سن کلینیک ارتودنسی پازل

بهترین نوع ارتودنسی دندان کدام است؟ + معیارهای تشخیص برای هر سن

چهارشنبه, 25 فروردين 1400 ساعت 09:46
این مورد را ارزیابی کنید
(7 رای‌ها)

چکیده مطلب

از آنجایی که انتخاب روش درمانی و در نظر گرفتن مزایا و معایب آن بر روی نتیجه درمان تاثیر بسزایی دارد، اکثر افراد همواره به دنبال بهترین روش درمانی جهت درمان عوارضی از جمله ناهنجاری‌های دهانی می‌باشند.
آیا شما هم قصد دارید تا برای درمان ارتودنسی اقدام کنید؟ شاید به دلیل تنوع بالا روش های این درمان تا حدودی گیج شده باشید. به نظر شما بهترین روش ارتودنسی برای کودکان و بزرگسالات کدام است؟ آیا افراد نوجوان نیز انتخاب خاصی دارند؟
چگونه می توانید بهترین روش را برای خود انتخاب کنید؟
پاسخ تمام این سوالات در این مقاله بیان شده است، پس با ما همراه باشید.

بهترین روش ارتودنسی دندان

بعد از مراجعه فرد به کلینیک ارتودنسی و انجام معاینات لازم با توجه به سن و شرایط ناهنجاری‌های موجود در دهان فرد و همچنین صلاح دید متخصص ارتودنسی، یکی از روش‌های ارتودنسی ثابت، متحرک و یا نامرئی انتخاب شده و انجام می‌گیرد. هر کدام از این روش‌ها نیز انواع خاصی داشته و می‌تواند با توجه به وضعیت بیمار مفید واقع شود. بهترین روش ارتودنسی دندان روشی است که بتواند با توجه به سن بیمار و میزان ناهنجاری‌های ایجاد شده در دهان، موجب نتیجه بهتر، کوتاه شدن دوره درمان و همچنین عدم بازگشت ناهنجاری‌ها در دهان شود. در ادامه بهترین روش ارتودنسی دندان در سنین مختلف را مورد بررسی قرار خواهیم داد:

بهترین نوع ارتودنسی برای کودکان

بهترین نوع ارتودنسی برای کودکان

اگر چه انتخاب بهترین نوع ارتودنسی برای کودک، توسط ارتودنتیست و با توجه به شرایط کودک انجام می‌گیرد و می‌توان از انواع ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی فلزی و... استفاده کرد، اما بهترین نوع ارتودنسی برای کودکان در سنین ۶ تا ۱۲ سال شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ارتودنسی رنگی

    از آنجایی که کودک نسبت به زیبایی دندان خود حساس بوده و به دلیل قرار گرفتن سیم‌های ارتودنسی روی دندان‌ها احساس بدی دارد و همچنین درمان ارتودنسی برای او کسل کننده و خشک است، به منظور جلوگیری از احساس ناخوشایند در کودک و تشویق او برای انجام درمان ارتودنسی، از روش ارتودنسی رنگی استفاده می‌شود. در این روش جهت شادابی، تنوع، مهیج بودن و همچنین تشویق کردن کودک به درمان از کش‌های رنگی مختلف ارتودنسی روی سیم‌های فلزی ارتودنسی استفاده می‌شود. به همین دلیل ارتودنسی رنگی می‌تواند در بین سایر ارتودنسی‌ها گزینه مناسب و بهتری برای درمان و اصلاح ناهنجاری‌های موجود در دهان کودکان باشد.
  2. ارتودنسی نامرئی

    ارتودنسی نامرئی می‌تواند به صورت استفاده از الاینرها (پلاک‌های شفاف) و همچنین بریس و براکت‌های سرامیکی صورت گیرد، لازم به ذکر است که جهت درمان ناهنجاری‌های موجود در دهان کودکان ارتودنسی نامرئی با استفاده از الاینرها مناسب‌تر و بهتر از ارتودنسی نامرئی با براکت‌های سرامیکی می‌باشد چرا که متحرک بودن الاینرها موجب آسان شدن بهداشت دندان و دهان و همچنین راحتی کودک به هنگام غذا خوردن شده و هیچ نوع ممنوعیت نوشیدنی و خوردنی را به دنبال ندارد. از دیگر مزیت‌های این روش ارتودنسی که موجب برتری آن نسبت به سایر روش‌ها می‌شود، قابلیت نامرئی بودن و غیرقابل مشاهده بودن آن می‌باشد.

بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان

بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان

یکی از دغدغه‌های بزرگسالان برای انجام درمان ارتودنسی، جلب توجه دستگاه‌های ارتودنسی بر روی دندان‌ها بوده که موجب کاهش اعتماد به نفس و همچنین ایجاد حس خجالت در بین دیگران می‌شود. بدین منظور بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان به طوری تعریف شده که کمترین میزان جلب توجه سایرین را به درمان در بر داشته باشد. البته به غیر از این موضوع مواردی ازجمله کوتاه بودن دوره درمان، قطعی بودن درمان، راحتی فرد و کاهش هزینه درمان نیز در انتخاب بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان مؤثر می‌باشد. به طور کلی می‌توان گفت بهترین روش این درمان برای بزرگسالان، ارتودنسی ثابت می‌باشد که در روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. این روش‌ها عبارتند از:

  1. ارتودنسی لینگوال

    ارتودنسی لینگوال به دلیل نامرئی بودن و قرار گرفتن دستگاه‌های ارتودنسی (براکت و سیم‌های ارتودنسی) در پشت دندان‌ها و داخل دهان از روش‌های برتر ارتودنسی ثابت بین بزرگسالان بوده و به کاهش جلب توجه درمان بین دیگران کمک می‌کند. البته بزرگسالانی می‌توانند از این روش ارتودنسی استفاده کنند که دندان‌های بلندی دارند و پشت دندان آن‌ها فضای کافی جهت نصب براکت‌ها وجود دارد.
  2. ارتودنسی سرامیکی

    یکی دیگر از روش‌های مناسب و برتر ارتودنسی درمیان بزرگسالان، ارتودنسی سرامیکی می‌باشد. این روش همانند ارتودنسی فلزی صورت گرفته و تنها تفاوت آن که موجب برتری و همچنین گران‌تر بودن آن شده، جنس براکت‌ها و عدم نمایان شدن آن‌ها بر روی دندان‌ها به دلیل شفافیت و پلاستیکی بودن آن‌ها می‌باشد.
  3. ارتودنسی دیمون

    ارتودنسی دیمون از پیشرفته‌ترین روش‌های ارتودنسی ثابت به شمار می‌رود و با تکنولوژی خاصی همراه می‌باشد. در این روش تنطیم براکت‌ها به صورت خودکار انجام شده و نیازی به مراجعه مکرر به کلینیک ارتودنسی نیست. به همین منظور بزرگسالان برای راحتی خود و رسیدگی به کارهایشان ترجیح می‌دهند از این روش ارتودنسی استفاده کنند. البته این روش به دلیل تکنولوژی پیشرفته از هزینه بسیار بالایی برخوردار است.
  4. ارتودنسی با پلاک‌های شفاف (الاینرها)

    این روش جزء روش‌های متحرک و نامرئی ارتودنسی بوده و به همین دلیل می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای درمان ناهنجاری‌های دندان‌های بزرگسالان باشد. البته ناگفته نماند بزرگسالانی می‌توانند از الاینرها استفاده کنند، که لثه‌های سالمی داشته و دندان‌هایشان دچار ناهنجاری‌های نسبتا خفیف می‌باشد. استفاده از این پلاک‌ها از جمله بهداشت آن‌‌ها، نصب و خارج کردن آن‌ها از دهان بسیار آسان بوده و به همین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای بزرگسالان می‌باشد.

بهترین نوع ارتودنسی برای نوجوانان

بهترین نوع ارتودنسی برای نوجوانان

نوجوانان در سن ۱۲ تا ۱۶ سال به دلیل رشد دندان‌های دائمی و عدم پیشرفت شدید ناهنجاری‌های موجود در دهان می‌توانند بعد از مراجعه به ارتودنتیست تحت روش‌های مختلف درمانی ارتودنسی قرار بگیرند. البته تشخیص بهترین نوع ارتودنسی برای آن‌ها توسط متخصص ارتودنسی صورت می‌گیرد اما با این حال جهت حفظ زیبایی، جذابیت چهره و لبخند و سهولت در درمان بهترین نوع ارتودنسی برای نوجوانان، ارتودنسی‌های نامرئی و متحرک می‌باشد که در ادامه به بهترین انواع آن اشاره خواهیم کرد:

  1. ارتودنسی سرامیکی

    نصب براکت‌های شفاف سرامیکی بر روی دندان‌ها موجب کاهش جلب توجه دستگاه ارتودنسی در دهان شده و جذابیت لبخند و چهره نوجوانان را حفظ می‌کند. همچنین این براکت‌ها مدت زمان درمان را کاهش داده و موجب بهبود ناهنجاری‌های مختلف در دهان نوجوانان می‌شود. بدین منظور ارتودنسی سرامیکی (ارتودنسی نامرئی)، می‌تواند انتخاب مناسب و بهتری برای نوجوانان باشد.
  2. ارتودنسی لینگوال

    این نوع ارتودنسی نیز در دسته ارتودنسی‌های نامرئی قرار گرفته و به دلیل نصب براکت‌ها و سیم‌های ارتودنسی در داخل و پشت دندان‌ها به حفظ زیبایی دندان‌ها و عدم نمایان شدن درمان ارتودنسی کمک کرده و برای نوجوانانی که به زیبایی خود اهمیت داده و از نمایان شدن درمانشان احساس نارضایتی دارند بسیار مناسب است.
  3. ارتودنسی با پلاک‌های شفاف

    ارتودنسی با پلاک‌های شفاف نیز در بین اکثر افراد به جز کودکان با سنین زیر ۸ سال گزینه مناسبی برای درمان ناهنجاری‌های دهان می‌باشد. این نوع ارتودنسی در دسته ارتودنسی‌‌های متحرک قرار گرفته و به دلیل استفاده از الاینرها و پلاک‌های شفاف بر رو دندان‌ها و پوشش دهی کامل دندان‌ها موجب حفظ زیبایی و عدم نمایان شدن فواصل بین دندان‌ها شده و مورد استقبال نوجوانان قرار می‌گیرد (همانطور که گفته شد مزایای این ارتودنسی نصب آسان، نظافت آسان و همچنین خروج راحت آن از دهان می‌باشد).
  4. ارتودنسی رنگی

    ارتودنسی رنگی همان ارتودنسی فلزی بوده که با قرارگیری کش‌های رنگی و تنوع بر روی سیم‌های ارتودنسی نمای زیبا و رنگارنگی بر روی دندان‌ها ایجاد می‌کند. این نوع ارتودنسی طرفدران زیادی در بین نوجوانان داشته و امکان ست کردن کش‌های ارتودنسی با لباس‌ها، گیره سر، بند کفش، بند ساعت و... را برای دختران و پسران فراهم می‌کند. به همین منظور علاوه بر این که نتیجه خوبی بر روی دندان‌ها می‌گذارد، موجب جذابیت بیشتر دندان‌ها و تشویق نوجوانان به انجام درمان ارتودنسی شده و از بهترین انواع ارتودنسی دندان برای نوجوانان می‌باشد.

معیارهای تشخیص بهترین نوع ارتودنسی

جهت تشخیص بهترین نوع ارتودنسی، ابتدا باید از شرایط و وضعیت دندان‌ها و دهان خود اطلاع داشته باشید بدین منظور بعد از مراجعه بیمار به کلینیک تخصصی ارتودنسی و انجام معاینه و چکاپ دندان‌ها و دهان توسط ارتودنتیست فرد از میزان ناراحتی و آسیب دندان‌های خود اطلاع یافته و می‌تواند با در میان گذاشتن درخواست و شرایط خود با ارتودنتیست بهترین نوع ارتودنسی را انتخاب کند. متخصص ارتودنسی نیز با در نظر گرفتن شرایط سنی بیمار و همچنین میزان و نوع ناهنجاری‌ها و شرایط اقتصادی او بهترین نوع ارتودنسی را به بیمار پیشنهاد می‌دهد. ملاک‌های لازم برای تشخیص بهترین نوع ارتودنسی در سنین مختلف عبارتند از:

  1. سهولت در نصب و خروج براکت‌ها و بریس‌های ارتودنسی
  2. سهولت در بهداشت دندان‌ها و دستگاه‌های ارتودنسی
  3. نامرئی بودن و غیرقابل مشاهده شدن دستگاه‌های ارتودنسی
  4. حفظ زیبایی و جذابیت لبخند و چهره
  5. قابلیت جابه‌جایی و متحرک بودن
  6. درمان سریع‌تر با نتیجه قطعی‌تر
  7. هزینه مناسب و مقرون به صرفه بودن
  8. جذابیت درمان و عدم یکنواختی

سؤالات متداول

  1. از کجا بفهمم چه روش ارتودنسی برای من مناسب است؟

    یکی از سؤالاتی که ذهن مخاطبانِ درمان ارتودنسی را درگیر و مشغول می‌کند، همواره چگونگی انتخاب روش درمانی مناسب جهت درمان ناهنجاری‌های موجود در دهان می‌باشد. در پاسخ به این سؤال باید گفت بعد از بروز ناهنجاری و مراجعه بیمار به کلینیک تخصصی ارتودنسی، با انجام معاینات و مشاهده میزان ناهنجاری‌ها توسط ارتودنتیست و با در نظر گرفتن شرایط سنی بیمار (کودک، نوجوان و بزرگسال) و شرایط و موقعیت اجتماعی، ارتودنتیست بهترین روش درمانی را به بیمار پیشنهاد کرده و سپس بعد از بررسی هزینه مدت زمان احتمالی دوره درمان و همچنین مزایا و معایب روش گزیده شده، با رضایت بیمار اقدام به انجام ارتودنسی می‌کند (شما می‌توانید جهت اطلاع از بهترین روش ارتودنسی برای درمان ناهنجاری‌های موجود در دهانتان، به پازل کلینیک مراجعه کنید).
  2. در بین ارتودنسی‌های سرامیکی و ارتودنسی با پلاک‌های شفاف کدام یک بهتر است؟

    در ابتدا باید گفت نمی‌توان بین روش‌‌های ارتودنسی و بدون اطلاع داشتن از میزان ناهنجاری، سن و شرایط بیمار یکی را نسبت به دیگری برتر دانست. در بین ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی با پلاک‌های شفاف موضوع مهم سن بیمار و میزان ناهنجاری ایجاد شده می‌باشد. در صورتی که بیمار یک فرد بزرگسال باشد و میزان ناهنجاری ایجاد شده نیز خفیف باشد، ارتودنسی با پلاک شفاف مناسب‌تر است و گزینه بهتری خواهد بود. اما اگر بیمار از ناهنجاری شدید فک و دهان برخوردار باشد، ارتودنسی سرامیکی گزینه بهتری بوده و نتیجه بهتری خواهد داشت. با این حال باید گفت تشخیص برتری این روش‌ها تنها توسط ارتودنتیست انجام می‌گیرد.
  3. در بین ارتودنسی‌های دیمون و ارتودنسی لینگوال کدام یک مناسب‌تر است؟

    چنانچه قصد دارید بین ارتودنسی‌های ثابت دیمون و لینگوال یکی را انتخاب کنید ابتدا باید اطلاعات کافی در این زمینه را بدست آورید. جهت اطلاع بیشتر به کلینیک تخصصی ارتودنسی مراجعه کرده و بعد از بررسی میزان ناهنجاری با توجه به تشخیص ارتودنتیست و صلاح دید او یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید. همانطور که می‌دانید ارتودنسی دیمون جزء روش‌های پیشرفته و خاص ارتودنسی بوده که به دلیل تنظیمات خودکار و عدم مراجعه پی در پی به کلینیک ارتودنسی طرفداران بسیاری داشته است. البته این روش درمانی گران بوده و به همین دلیل همه افراد نمی‌توانند از آن بهره‌مند شوند. ارتودنسی لینگوال نیز از روش‌های نامرئی بوده که با نصب براکت‌ها در داخل دهان و پشت دندان‌ها مانع جلب توجه درمان ارتودنسی می‌شود. بنابراین با توجه به این نکات فرد می‌تواند معیار مناسب برای درمان ارتودنسی را انتخاب کرده و با توجه به آن اقدام به ارتودنسی کند.
خواندن 6330 دفعه